FRISS: Itt van Gyurcsány Ferenc reakciója az oltásellenes kamuhívásokra

Na, vajon ki lehetett az ötletgazda?

Gyurcsány Ferenc bejegyzést tett közzé a Facebookon. Ebben a politikus arról számolt be, hogy oltásellenes telefonhívásokat kapnak országszerte a polgárok, amelyekben az ő nevében a vakcinák megtagadására buzdítanak. A volt miniszterelnök szerint a Fidesz állhat a telefonos kampány mögött.

A Demokratikus Koalíció elnökének Facebookbejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Országszerte megtévesztő hívásokkal, a nevemben keresik az embereket, gyaníthatóan a Fidesz megbízásából. Azt mondják nekik, hogy ne oltassák be magukat.

Ha valóban én telefonálnék, akkor inkább megpróbálnám meggyőzni az embereket arról, hogy oltassák be magukat.Szívesen mesélnék nekik arról, milyen sokat gondolok mostanában édesanyámra, aki tavaly hagyott itt bennünket, hogy én mit mondanék ezekben az időkben neki.

Ha most élne, dacára annak, hogy 87 éves lenne, könyörögnék, hogy oltassa be magát. Elmondanám neki, hogy tudod mama, pontosan emlékszem, hogy amikor gyerek voltam és megbolondult az időjárás, ti felnőttek valami olyat mondtatok, hogy persze, mert az oroszok fellőtték az atomot. És én ebből semmit nem értettem.

Később is csak annyit, hogy vannak dolgok, amikben ti nem hisztek. Amolyan humbugnak tartjátok. Mostanában Kötcsén – amit nem is olyan régen még látogattál – újra találkozom emberekkel, akik szerint csak humbug ez az egész. Jó, itt Pesten is.

Idegeneknek, messzi ismerősöknek érvel az ember egy darabig, aztán ha hasztalan, feladja. De te más vagy. Az édesanyám. Rólad nem szállnék le, amíg be nem adod a derekad.

Mert rettentően féltenélek az utolsó percig. És elráncigálnálak valami oltópontra, mert tudnám, akkor vagy biztonságban, ha be vagy oltva.

Sajnos én már nem tudlak elráncigálni. De sok gyerek és unoka még megteheti ezt, ahol meg úgy adódik, fordítva. Tegyék meg.
Ne engedjék el egymást! Mentsék meg egymás életét.

Én nem tudom felhívni ezzel az üzenettel egész Magyarországot. De kérem, hogy küldjék el mindazoknak, akiknek szükségük lehet egy kis biztatásra.

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Gyurcsány Ferenc bejegyzése alább tekinthető meg:

Valódi Hírek