Az Operatív törzs úgy tudja, semmilyen kirívó szabályszegés nem volt a hétvégén a teraszokon (+videó)

Müller Cecília nagyon örült a felszabadult baráti találkozásoknak.

Nem tapasztalt „kirívó” szabályszegést a hétvégén újranyitott teraszok esetében a rendőrség, tapasztalataik szerint a védeli intézkedéseket illetően a lakosság széles köre együttműködést tanúsított, a vendéglátóhelyek megértették, hogy a nyitvatartási szabályok betartása, illetve a védelmi intézkedések betartatása a járvány elleni védekezést segíti

– mondta Kiss Róbert rendőr-alezredes az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Kiss szerint a „kikapcsolódásra vágyó honfitársaink betartották a szabályokat”, és tényleg nem is számolt be súlyos szabályszegésről.

Hozzátette: a rendőrség 2137 személlyel szemben intézkedett a maszk-viselési szabályok megsértése miatt, illetve több mint ezer esetben a kereskedelmi egységeknél történt szabályszegések miatt.

A Kiss által ismertetett adatok szerint viszont a hétvégén, a teraszok újranyitását követően, a jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedéseket senki, sehol nem sértette meg súlyosan Magyarországon.

Kiss Róbert után Müller Cecília ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat, amelyekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Az országos tiszti főorvos ezt követően arról beszélt, hogy most már lehetőség van online időpontot foglalni az oltásra. Ezen a felületen mindenki, aki korábban regisztrált, foglalhat magának időpontot a TAJ száma és a születési időpontja alapján.

Müller a fiatalokat is arra biztatta, most, hogy megnyíltak a teraszok, regisztráljanak és oltassák be magukat a koronavírus ellen.

Elmondta továbbá, hogy Svájcban már megjelent indiai vírusmutáns, amelyről viszont egyelőre nem tudni, hogy súlyosabb, fertőzőbb, komolyabb megbetegedéseket okoz-e, vagy éppen halálosabb-e, mint az eddig ismert vírusvariáns. Ahogy arról sincsenek információik, hogy ez a vírusmutáns megjelent volna Magyarországon.

A virológus szakemberek szerint viszont úgy tűnik, hogy az itthon használt öt vakcina védelmet nyújt az indiai vírusmutánssal szemben is – mondta a tiszti főorvos.

„Nagyon örülünk annak a felszabadult, teraszon tartozkodásnak, azoknak a baráti találkozásoknak, amelyeket élvezhettünk a hétvégén. Azonban továbbra is felhívom a figyelmet arra, hogy felelősséggel tartozunk egymás iránt”

– vélekedett Müller Cecília, hozzátéve a maszk-viselési és higiéniás szabályokat tartsuk be, mert a „járvány továbbra is zajlik”.

A tiszti főorvos szerint a harmadik hullám tetőzésének levonulását a szennyvíz-vizsgálatok is kezdik visszaigazolni, de egyelőre továbbra is kiemelkedően fontos az óvatosság.

(telex nyomán)

Valódi Hírek