Az OKFŐ tiltása ellenére kipakolt a kórházigazgató: Három műszakban dolgoznak a krematóriumok (+videó)

Bucsi László tart a negyedik hullámtól.

„Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak” — mondta Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója a helyi fmc.hu-nak hétfőn.

Kijelentette, hogy bár az OKFŐ úgy rendelkezett, hogy soha ne mondjanak konkrét számokat a járványról a kórházigazgatók, ő most mégis megteszi, majd hozzátette, hogy tart a negyedik hullámtól, mivel Székesfehérváron kevesen regisztráltak az oltásra.

Elmondta, hogy a kórházba szombaton 7100 adag vakcina érkezett, a regisztráltak száma azonban a háromezret sem éri el.

„Az emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi van”

– mondta.

Kifejtette, hogy múlt hét óta Fejér a Dunántúl legfertőzöttebb megyéje, de országosan is második Borsod-Abaúj-Zemplén megye mögött.

Elmondta azt is, hogy összesen 125 covidos intenzív ágyat jelöltek ki, de ebből két és fél hete már csak kettő volt szabad, és míg az intenzív osztályuk normális esetben évi 400 millió forintból működik, csak idén már 1 milliárd forintba került.

Tudatta, hogy náluk a lélegeztetőgépre került betegek 84 százaléka halt meg eddig, a holttestek pedig már nem férnek el, ezért béreltek két hűtőkonténert, de már azok is megteltek.

„Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, hogy három műszakban dolgozzanak”

— fogalmazott. Hozzátette, hogy szerencsére hosszú idő után csökkent a betegek száma, és most úgy néz ki, hogy bírni fogja a kórház a terhelést. Egyúttal mindenkit arra buzdított, hogy oltassa be magát.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek