Dobrev Klára megüzente Orbánnak, hogy nem fog kínai spicliképző épülni Budapesten

A hazaárulás vajon mi?

Egyre terebélyesedik a botrány annak kapcsán, hogy az Orbán-kormány a magyarokat eladósítva, hitelből akar káderképző egyetemet építeni a kínai kommunista párt felügyelete alá tartozó Fudan egyetemnek Budapesten.

Az ügy kapcsán kedden Dobrev Klára, az Európai Parlament magyar alelnöke, a DK brüsszeli képviselője üzent Orán Viktornak, idézzük:

„Na nem, ezt nem! Szeretnék mindenkit megnyugtatni ez az egyetem így, ilyen formában Magyarországon nem fog felépülni. Nem hagyjuk!

Kína 450 milliárd forintból építene egyetemet Budapesten. A campust kínai hitelből, kínai dolgozók, kínai anyagokból, kínai vezetéssel hoznák létre, persze a végső számlát a magyarokkal fizettetnék ki.

Ilyen arcátlanul egyoldalú konstrukciót a történelem során csak a gyarmatokkal lehetett megtenni. Magyarország nem gyarmat, és szerencsére már csak egy év van hátra a választásokig.

A választási győzelem után kiderítjük, kinek és miképp áll személyes érdekében ez a beruházás. És ha sejtéseink beigazolódnak, a bűnösöket számonkérjük és a beruházást felmondjuk.”


.

Kapcsolódó cikkünk:

DK: A kormányváltás után meg fogjuk akadályozni a kínai káderképző megépítését!

.

Valódi Hírek