A közmédia már azzal riogat, hogy Soros a NATO-val akar beavatkozni Magyarország belügyeibe

Úgy tudják, már a parancsot is kiadta.

„Soros kiadta a parancsot a NATO-nak: Be kell avatkozni a magyar belügyekbe” — ezzel a címmel közölt egy úgynevezett cikket a közpénzből fenntartott Híradó.hu kedden.

Az összeesküvés-elméleteket is megszégyenítő, nehezen értelmezhető cikkből – amire a 444.hu talált rá – kiderült,

„a Soros Györgyhöz köthető szervezetek közös dokumentumban jelentik ki, hogy a magyar belügyekbe a NATO-n keresztül is be kell avatkozni, és az Amerikai Egyesült Államoknak a globális demokrácia védelmezőjévé kell válnia”.

Azt viszont már nem pontosították, hogy valójában melyek ezek a Soros-hálózathoz köthető szervezetek, ahogy azt sem részletezték, milyen dokumentumban és miért kell a NATO-nak beavatkoznia a magyar belügyekbe.

.

screenshot: hirado.hu

.

A cikk szerint viszont a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Földi László biztonságpolitikai szakértő azt leszögezte, hogy

„ez a kezdeményezés olyan, amelyben a tények kevéssé játszanak szerepet”.

A NATO ugyanis semmilyen formában nem támadhatja meg és nem is avatkozhat be saját szövetségesének belügyeibe, és mivel Magyarország NATO-tag, ezért ez rá is vonatkozik.

Földi szerint ugyanakkor az már

„világosan látszik, hogy az Európai Unió és a nyugati elit egy civil szervezet befolyása alá került”.

Itt viszont a biztonságpolitikai szakértő sem pontosította, hogy valójában melyik az a civil szervezet, amely átvette az irányítást az EU és a nyugati elit fölött.

Földi még hozzátette, az viszont már szerinte is „tényszerű”, hogy fizetési listákon szerepelnek azok az uniós politikusok, akik Soroshoz vagy a Nyílt Társadalom Alapítványok rendszeréhez köthetők. Ebből következően úgy gondolják, hogy nemcsak Brüsszelre, hanem a NATO-ra is nyomást gyakorolhatnak.

Illetve elmondta azt is, hogy a NATO kudarcot vallott akkor, amikor a válság idején nem lépett fel a migrációs hullámban érkező „dzsihadisták” ellen.

(híradó.hu nyomán)

Valódi Hírek