Védőeszközöket ígért a kormány a háziorvosoknak, de teljesen mást küldtek helyettük

Profi járványkezelés.

Védőeszköz- és fertőtlenítőszer-csomagok helyett kínai gyorsteszteket küldtek a háziorvosoknak — írt a meg hétfőn a 24.hu.

Sára Botond kormánymegbízott a múlt hét elején egy körlevélben arról értesítette az orvosokat, hogy a praxisok számára védőeszköz- és fertőtlenítőszer-csomagot szállítanak ki hamarosan a rendelőkbe.

A szállítmányt múlt héten csütörtökön kapták meg a háziorvosok, akik azzal szembesültek, hogy a beígért védőfelszerelésből csak egy-egy csomagot kaptak,

a szállítmány legnagyobb részét a körlevélben meg sem említett kínai Covid-gyorstesztek tették ki.

A tesztelés eddig nem tartozott a házorvosok feladatkörébe, és a megkérdezett orvosok azt sem tartanák jó ötletnek, hogy a tüneteket mutató pácienseket ezután abban a rendelőben kelljen fogadni, ahol az oltási program is zajlik.

Szóróajándéknak viszont drágállják a vélhetően több százezer forintot érő csomagot.

A szétküldött Wondfo gyártmányú antigéntesztek mellé a csomagban semmilyen tájékoztatást sem mellékeltek a szállítmány eredetéről, magyarországi forgalmazóról.

A dobozon feltüntetett belga cég a 24.hu kérdésére azt közölte, hogy ők csupán uniós adminisztratív ügyekben képviselik a kínai gyártót, így a szállítmányról nincsenek információi. A csomagolás szerint a terméket tavaly év végén gyártották és 2021. december 2-ig lehet felhasználni.

 

Valódi Hírek