Palkovics a kínai spicliképzőről: Ha egy ország kémkedni akar, ahhoz nem kell egyetem

Megmagyarázta.

Ha egy ország kémkedni akar, ahhoz nem kell létrehoznia egy egyetemet, meg tudja azt oldani máshogyan is – magyarázta a kínai hitelből, a magyar adófizetők pénzéből épülő Fudan egyetem kapcsán Palkovics László a HírTV hétfő esti műsorában.

A minisztert a közelmúltban nevezte ki Orbán Viktor a

„Budapest Diákváros megvalósításáért, valamint a Fudan Egyetem részvételével alapítandó magyarországi felsőoktatási intézmény működési környezete kialakításáért”

felelős kormánybiztossá.

Palkovics a ma esti műsorban arról magyarázott, hogy szerinte nem csak külföldiek, hanem magyarok is bejuthatnak majd az egyetemre,

„Erre az egyetemre mindenki bejuthat, aki megfelel a bejutás feltételeinek. Ez az egyetem egy pont olyan módon működő egyetem lesz, mint bármelyik angol egyetem. Oda is egyébként bejutnak magyar hallgatók”

– fogalmazott.

A műsorvezető szóba hozta, hogy sokszor elhangzik kritikaként a Fudannal kapcsolatban, hogy a Kínai Kommunista Párt, a kínai kormányzat direkt irányítása alatt áll, illetve hogy titkosszolgálati előretolt bázisként tud majd működni.

Palkovics úgy tudja, nem lesz ideológiai oktatás.

„A titkosszolgálatokhoz nem értek, de ha egy nagy ország Magyarországon titkosszolgálati tevékenységet akar végezni, ahhoz nem kell neki egy egyetem, ezt meg tudja oldani számos más módon is”

– jelentette ki.

.

(HírTV / telex.hu)

Valódi Hírek