Navalnij orvosa szerint bármelyik pillanatban meghalhat az orosz ellenzéki politikus

Rohamosan romlik az állapota.

Új hírek érkeztek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus állapotáról. A híreket az ismert közszereplő egyik orvosa, Jaroszlav Asihmin közölte a család által rendelkezésre bocsátott vizsgálati eredményekre támaszkodva.

Navalnij káliumszintje jelenleg olyan magas, hogy az bármikor szívleálláshoz vezethet.

A politikus szervezetében az izmok által termelt salakanyag, a kreatinin szintje is veszélyesen magas, az pedig a vesebetegség egyik komoly jele.

Az ellenzéki vezér

egészségügyi állapota jelenleg nagyon aggasztó, ugyanis bármikor meghalhat.

Anasztaszija Vasziljeva, az orosz politikus által támogatott orvoscsapat vezetője szerint azonnali beavatkozásra lenne szükség, hogy megmenthessék Navalnij életét.

A Putyinék által bebörtönzött, a 2018-as választáson is induló férfi a börtönbe zárása után eleinte hátfájással küzdött, majd a lábait is egyre kevésbé érezte. Orvosai meg akarták vizsgálni, de azt az orosz hatóságok megtagadták tőle, emiatt éhségsztrájkba kezdett.

A politikust még tavaly nyáron egy repülőút során lett rosszul, majd kiderült, hogy idegmérget találtak a szervezetében. Az ellenzéki vezér szerint a Kreml próbálta megölni, de ezt Putyinék következetesen tagadják.

Navalnijt januárban zárták börtönbe, miután visszatért németországi gyógykezeléséről Oroszországba. A férfit két és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték csalás miatt, azonban mivel megszegte a próbára bocsátás feltételeit, érvényesítették az ítéletet.

Az ellenzéki politikus már az eredeti ítéletet is koncepciós eljárásnak tartotta.

(Népszava nyomán)

 

Valódi Hírek