Kásler főtanácsadója máris intézkedett az Orbán felelőtlen ígéretéről beszélő Zacher Gábor ügyében

Minek ment oda?

Ítéljék meg, hogy etikailag helyes-e, amit Zacher Gábor a Szabad Európa rádióban mondott — ezt kérte 63 szakmai tagozat vezetőjétől Kollár Lajos professzor egy levélben, amit a szaktárca e-mail címéről küldött körbe, írta meg pénteken a Népszava.

A lap azt írja, hogy Kollár kérése azért is szokatlan, mert az általa megszólított szakmai tagozatoknak sem jogosítványa nincs, illetve

nem is feladata ilyen ügyben eljárni.

Kollár Lajos nem a kormánytól független Magyar Orvosi Kamara etikai bizottságához fordult, hanem a miniszter tanácsadó testületének tárcától függő tagjaira próbált nyomást gyakorolni.

A lap úgy tudja, hogy több szakmai testület vezetője hárította a kérdést, mivel nem az ő feladatuk ilyen ügyben bármiféle nyilatkozatot tenni.

Zacher a Népszavának megerősítette, hogy létezik a levél, de egyebet nem kívánt hozzáfűzni az ügyhöz.

Az előzményekről mi is írtunk: toxikológus a Szabad Európa Szelfi című podcastjében beszélt arról, hogy szerinte Orbán Viktor felelőtlenül ígérte, hogy mindenkit meggyógyítanak, hiszen még ő maga sem mer ilyesmit ígérni a betegeknek.

Az orvos arról is beszélt, hogy már nem is számolja, naponta hány embert kell lélegeztetőre tennie.

A túlterheltséggel kapcsolatban elmondta, hogy

ő maga is 380 órát dolgozott márciusban,

az egészségügyi dolgozók fáradtak és túlterheltek, és nem tett jót az egészségügynek az új szolgálati jogviszony kényszerítése sem.

Azzal sem ért egyet, hogy a kórházi dolgozók nem nyilatkozhatnak, és a sajtót nem engedik be a kórházakba, mert így az emberek nem láthatják a valóságot.

 

Valódi Hírek