Közölte a kormány, a regisztráltak hány százaléka kapta meg az oltást

„Most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon”.

Eddig 4 millió 219 ezer ember regisztrált az oltásra, kétharmaduk (66 százalék) már meg is kapta az oltást – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Hozzátették: az eddig regisztrált 65 év felettiek száma 1 millió 573 ezer, 90 százalékuk már túl van az oltáson, aki még nem, azt is folyamatosan próbálják elérni a háziorvosok. Már a regisztrált 60 év alattiak oltása zajlik.

Eddig 2 millió 270 ezren regisztráltak a 18-59 év közötti korosztályból, és már csaknem a felük (49,6 százalék) meg is kapta az oltást.

„Most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon”

– fogalmaztak, hozzátéve: kérik, hogy aki még nem jelentkezett, regisztráljon az oltásra a www.vakcininfo.gov.hu honlapon.

A beoltottak száma pénteken meghaladta a 3 millió 145 ezret, közülük 1 349 314 fő kapta meg a második oltását is.

Így a magyar lakosság 32 százaléka már kapott oltást, szemben a 17 százalékos uniós átlaggal, ezzel Magyarország a második az uniós oltási ranglistán.

A kormányzati oldalon ismét arra kérték az oltandókat, hogy akár a háziorvosi rendelőben, akár kórházi oltóponton történik az oltás, az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek, hogy a csoportosulást, a tumultust elkerüljék.

Továbbá kérték az oltandókat, hogy ha tehetik, nyomtassák ki, töltsék ki és vigyék magukkal a hozzájáruló nyilatkozatot, mert ez jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt.

(via mti)

Valódi Hírek