Gulyás Gergely szerint a PDSZ egy ellenzéki politikai szervezet, amely nem a tanárok érdekeit képviseli

Megfejtette, miért nem akar senki iskolanyitást.

Legkésőbb májusban minden magyar felnőtt megkapja az oltást — mondta Gulyás Gergely a Figyelőnek adott, csütörtökön megjelent interjújában.

A felvetésre, hogy a Magyar Orvosi Kamara szerint nincs szakmai indoka a korai nyitásnak, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pedig azt mondja, akár a negyedik hullámot is eredményezheti ez a döntés, Gulyás azt mondta:

A MOK-kal bár „kicsit hektikus” a viszony, abban egyetértés van, hogy a járványügyi enyhítéseket körültekintően és fokozatosan kell lebonyolítani.

A PDSZ-ről úgy nyilatkozott: „különösen az elmúlt hónapok tapasztalataival felvértezve” úgy érdemes tekinteni rájuk, mint egy „ellenzéki politikai szervezetre”, amely nem a pedagógusok érdekeit képviseli, hanem

a kormányellenes propaganda eszköze.

Az interjúban beszélt a Magyarországgal kapcsolatos jogállamisági kifogásokról is: szerinte ezek politikai kifogások, amelyeket igyekeznek jogállamiként feltüntetni.

A jövő évi választásokkal kapcsolatban elmondta: minden eddigit „felül- vagy inkább alulmúló” kampányra számítanak.

„A szélsőjobboldaltól a szélsőbaloldalig érő ellenzéki összefogás minden, a kormányzati munkában már leszerepelt vagy arra alkalmatlan erőt a zászlaja alá gyűjtött, és egyetlen dolog tartja össze: a kormánnyal szemben érzett gyűlölet”

— fogalmazott.

 

Valódi Hírek