Vizsgálni kell a kínai vakcinával beoltottak immunitását a neves orvos-biológus szerint

Nyugati vakcinával való újraoltás is szóba jöhetne.

Vizsgálni kellene a kínai vakcinával beoltott emberek immunitását Magyarországon — írta Sarkadi Balázs akadémikus, orvos-biológus a HVG-nek eljuttatott tudományos értekezésében.

„…az a javaslatom, hogy Magyarországon sürgősséggel el kellene indítani egy kutatást a Sinopharm vakcinával oltott páciensek antitest-alapú és sejtes immunitásának vizsgálatára”

— fogalmazott. A szakértő szerint lehetőleg többszáz, Sinopharmmal és Pfizerrel beoltott pácienst bevonva kellene megvizsgálni a kínai oltóanyag hatékonyságát.

Javaslata szerint ezt úgy kellene megvalósítani, hogy először az anti-COVID antitest szintet kellene vizsgálni egy alkalmas gyorsteszttel, majd a tesztben negatív eredményt adó személyeknél el kellene végezni a mennyiségi antitest mérést.

Végül pedig a fenti mérésekben negatív eredményt mutató esetekben el kellene végezni a megfelelő tesztet a sejtes immunválasz felmérésére.

„A valamennyi mérésben negatív eredményt mutató pácienseket újra kellene oltani Pfizer–BionTech vagy Moderna vakcinával”

— javasolja.

Mi is beszámoltunk arról, hogy először az Emírségekben, majd Szerbiában is felmerült, hogy a Sinopharm oltóanyaggal beoltottakban nem alakult ki megfelelő védettség a második adag beadása után sem, így bizonyos esetekben

szükség van egy harmadik dózisra.

 

Valódi Hírek