Környezetvédelmi területen forgatja új debilműsorát a fideszes TV2

Hol máshol?

Natura 2000-es védettségű természetvédelmi területeken kezdi forgatni az eredetileg Magyarország Kalandora munkacímmel engedélyezett, végül TOTEM címmel képernyőre kerülő kalandreality-t a TV2 — értesült a Média1.

A helyszínek között van a Gyenesdiási bánya, a Darvastó bauxit bánya, a Vindornyaszőlős ⁄ Nagygörbő sziklafolyosó és a Ság-hegy.

A TV2 engedélyt kért a hatóságoktól a helyszínek tévéforgatásokhoz való felhasználásához, többek között „kincskeresés”, táborozás és egyéb közösségi élmények céljából.

Mily meglepő, kaptak is.

A Pest Megyei Kormányhivatal a lap forrásai szerint a nemrég kiadott engedélyt feltételekhez kötötte: a stáb tevékenysége nem veszélyeztetheti vagy károsíthatja meg az érintett országos jelentőségű természetvédelmi területeket, a növény és állatvilágot valamint az ott található védett természeti értékeket.

A stábtagok csak a kijelölt turistaútvonalakon közlekedhetnek, hangosító berendezéseket pedig nem vihetnek magukkal.

A kiadott engedély alapján a végül TOTEM névre keresztelt műrost napokon belül forgatni kezdik. Fischer Gábor programigazgató a SorozatWikinek adott interjújában korábban úgy nyilatkozott, hogy ez a „monumentális kalandreality” lesz az őszi szezon egyik egyik legnagyobb újdonsága.

Az engedély szerint az utolsó bontási nap 2021. május 23. lesz, a reality forgatását eddigre be kell fejezni a védett területen.

(kiemelt kép: sorozatwiki)

 

Valódi Hírek