Szél Bernadett bejelentkezett a dudálós tüntetések miatt kiszabott 120 óra közmunkára

Azt írta, vállalja a felelősséget azért, amit el sem követett.

Csütörtök reggel Budaörsön jelentkezett be 120 óra közhasznú munkára Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, aki így tudja ledolgozni a dudálós tüntetésért kiszabott 100 ezer forintos büntetését – közölte a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

Mint ismert, Szél Bernadettnek azért kell bíróság elé állnia, mert 2020 áprilisában dudálós demonstrációkat szervezett Hadházy Ákossal és a Momentummal közösen, hogy így tiltakozzanak Kásler Miklós kórházkisöprése ellen.

A tüntetésért a két politikus először 250 ezer forintos büntetést kapott, ezt később fejenként 100 ezer forintra mérsékelték. Szél és Hadházy viszont úgy döntött, a bírságot nem kívánják ledolgozni, inkább közmunkát vállalnak.

Szél Bernadett csütörtök reggel azt írta a Facebook-oldalán:

„120 óra vár rám, a helyszín még folyamatban, de egy fix — én vállalom a felelősséget azért, amit el sem követtem, a kormány viszont soha, semmiért”.

A független országgyűlési képviselő szerint „miközben egy rakat szóvivő-szintű politikus játszik közpénzen minisztert”, és „szanaszét minden”, ő büszke arra, hogy „ezek engem megbüntettek, és üzenem a Várba, a jó ügy nekem minden küzdelmet megér. Mutatom majd, hova megyek és mit fogok dolgozni a képviselői munkám mellett, mi pedig adjunk ma és minden egyes nap sok erőt egymásnak, muszáj egymásra számítanunk ezekben a nehéz időkben!”

Bejelentkeztem közhasznú munkára! Feje tetejére állt a világ: a kórházakból kiebrudaltak mellett kiálló “dudáló”…

Posted by Szél Bernadett on Wednesday, 7 April 2021

Valódi Hírek