Hadházy ismét egy furcsaságra bukkant: Orbánék nem tették zsebre, ami ezután következett

A politikus nem finomkodott, nyersen tálalta véleményét az ügyről.

A Nagylócon lemondott polgármester a hírek szerint a közmunkaprogram miatt távozott a posztjáról – derült ki Hadházy Ákos egyik legújabb Facebook-bejegyzéséből, amelyben a település jelenlegi helyzetét és a közmunkaprogrammal kapcsolatos meglátásait fejtette ki.

A független országgyűlési képviselő elárulta, Nagylócon beszélt olyan emberrel is aki a munka nélkül kapott közmunkásbért egyfajta jótékonykodásként értékelte – a település vezetőjének ugyanis a jelek szerint azért kellett távoznia, mert tömegesen alkalmazott közmunkásokat, miközben azok nem, vagy alig végeztek munkát.

Hozzátette, a faluban többen állították, hogy az így kapott pénzt vissza kellett fizetniük, bár volt aki ezt a híresztelést cáfolta.

Hadházy posztjában úgy értékelte a közmunkaprogramot, hogy ez

„a Fidesz egyik legaljasabb és legkártékonyabb intézkedése a sok közül”.

A történtekkel kapcsolatban a politikus kérdéseket tett fel a Belügyminisztériumnak. Hozzáfűzte, véleménye szerint a falunak elege van a „mutyikból”, rendet akarnak teremteni.

Hadházy megjegyezte, az országban csak akkor lesz igazi változás, ha a falvak és kisvárosok is öntudatra ébrednek és

elzavarják „a rajtuk basáskodó kiskirályokat”.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„A nógrádi Nagylócon lemondott a polgármester, az alpolgármester pedig azt is megengedi magának, hogy egy nulla főt alkalmazó (!) saját céggel (!) takarítást vállal az önkormányzat épületében havi 4-600 ezer forintokért (!). Teheti, a fia az aljegyző (a törvényesség őre) és állítólag mindketten igen jóban vannak a fideszes országgyűlési képviselővel, Balla Mihállyal.

❗️A faluban amúgy az a furcsa helyzet van, hogy -valószínűleg egy belügyminisztériumi vizsgálat hatására- lemondott a polgármester és a visszaélések elleni tiltakozásul felállt szinte az összes képviselő is, viszont a megmaradt alpolgármesterre panaszkodnak a legtöbben.

A korábbi polgármester állítólag azért távozott, mert tömegesen alkalmazott közmunkásokat úgy, hogy azok nem, vagy alig végeztek valódi munkát. A faluból többen azt mondták, hogy a kapott pénz egy részét vissza is kellett fizetni, de ezt volt, aki cáfolta.

Beszéltem olyan emberrel is, aki a munka nélkül adott közmunkás bért egyfajta jótékonykodásként értékelte. Mindenesetre ha pénzt kért volna vissza, az nem egyedi gyakorlat lenne, a baranyai Kárász polgármestere már bíróság előtt is áll emiatt (https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/699857688169195).

Bár sok ilyen jelzést kapok, nagyon kevesen buknak meg emiatt, hiszen a »közmunkásoknak« nem érdeke tanuskodni.

❗️A közmunka program a Fidesz egyik legaljasabb és legkártékonyabb intézkedése volt a sok közül. Leginkább

arra volt jó, hogy a polgármesterek kegyet gyakorolhassanak.

Mivel valódi munkát sokszor nem tudtak adni, vagy naponta tízszer felsöpörtették az utcát, vagy saját földjeiken dolgoztatták a rabszolgákat, vagy megengedték, hogy ne nagyon kelljen megjelenni a munkahelyen.

Persze a lombkoronátlan Nyírmártonfalva példája azt is megmutatta, hogy olyan is előfordult, hogy egy valódi munkát végző szociális gondozót tesznek közmunkába, mert így kevesebbet kell fizetni neki. Mindenesetre kérdéssel fordultam a Belügyminisztériumhoz, mert azt is sokan állították, hogy a lemondás a közmunkásokkal történt visszaéléseket feltáró minisztérium vizsgálata miatt történt – a vizsgálat tényét kérdésemre megerősítette a BM.

❗️El kell mondanom, kevés helyen éreztem úgy, hogy egy faluban ennyire elege lenne az embereknek a mutyikból. Egymástól függetlenül többen szinte rimánkodtak, hogy látogassam meg a falut és amikor ott voltam, még az utca túloldaláról is többször odakiáltottak, hogy »tegyek rendet«.

‼️Természetesen én nem tudok rendet tenni, azt csak a falu népe tud, ha pl a fideszes kiszemelt Pintérnével szemben jövőre egy jó jelöltet tudnak indítani. Én csak fel tudom hívni a figyelmet újra és újra

a szegény kis falvainkra, amelyekre gátlástalan fideszes országgyűlési képviselők hűbéri birtokként tekintenek,

és ahol az önkormányzati vezetők hűséges helytartókként sütügetik saját és a Fidesz pecsenyéjét.

‼️Ebben az országban akkor lesz majd változás, ha a falvak, kisvárosok lakóinak többsége öntudatra ébred és elzavarja a rajtuk basáskodó kiskirályokat. Ehhez viszont az kell, hogy az ellenzéki politika ne hagyja egyedül, szervezze hálózatba azokat, akik már most is tenni akarnak a »végeken« változásokért.

Mindenesetre ahogy láttam, Nagylócnak nagyon elege van.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek