Videóban üzentek a járvány élvonalában harcolók: A helyzet tragikus, de mi kitartunk (+videó)

Mindenkit arra kérnek, hogy tartsák be a szabályokat.

Húsvét előtt, ebben a háborús időben a szakmai szervezetekkel együtt mondunk köszönetet orvosainknak, szakdolgozóinknak és a védekezésben résztvevőknek, abban a reményben, hogy közösen, egymásért felelősséget vállalva meg tudjuk állítani a vírust — így ajánlja pénteken Facebookra feltöltött videóját az Országos Kórházi Főigazgatóság.

A videóban Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szólal meg először, és arról beszél, hogy bár a helyzet drámai, kollégái megfeszített munkával mindent megtesznek azért, hogy minden beteget egyformán láthassanak el.

Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke hangsúlyozza, hogy az egészségügyi szakdolgozók is kitartanak, de sajnos számtalan tragédia szemtanúi voltak ez elmúlt évben.

A videóban megszólal még Dr. Daróczy-Gaál Ágnes, a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke, Dr. Báthory Gergő, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke, Dr. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke, Dr. Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató.

A megszólalók mindenkit arra kérnek, hogy húsvétkor is tartsák be a szabályokat.

A videót itt vagy >>ITT<< tudod megnézni:

 

Valódi Hírek