Dühös és csalódott Fidesz-alapító írt Ádernek: Bűnrészes vagy abban, hogy katasztrófába sodorja az országot egy közveszélyes elme

Szerinte Orbán Viktor kisajátította az egész országot.

Kedden lett 33 éves a Fidesz, ennek alkalmából már Kósa Lajos is kitett egy tartalma igazságát illetően vitatható bejegyzést közösségi oldalára.

Kardos József, aki a Fidesz alapítótagjai közé tartozott 33 éve, a párt születésnapja alkalmából nyílt levelet írt Áder János köztársasági elnöknek, amelyet a Magyar Narancshoz is eljuttatott.

Kardos főleg arra kíváncsi a levélben, hogy a köztársasági elnök hogyan élte meg az elmúlt három évtizedben a Fidesz 180 fokos fordulatát, és miért tűri mindezt szótlanul.

„A 33 évvel ezelőtt megalakított Fiatal Demokraták Szövetsége nyomaiban sem hasonlít a mai Fideszhez sem a politikáját és céljait, sem pedig belső demokratikus működését illetően.”

— szögezi le Kardos, aki levelében azt is firtatja, hogy miként válhatott egy eredetileg demokrata elkötelezettségű pártból egy „szélsőjobboldali képződmény”.

A szerző, aki Ádert tisztességes embernek ismerte meg, nem érti, hogy a köztársasági elnök hogyan nézheti végig szótlanul, hogy

„katasztrófába sodorja az országot egy láthatóan már a saját hazugságaiba is belezavarodó, ön- és közveszélyes elme.”

Ez alatt Orbán Viktort érti, akit erőteljesen bírál a levélben, hozzátéve, hogy a Fidesz-tagok mindössze statiszták Orbán egyszemélyes játékában.

Kardos József részletesen kifejti, hogy mi mindenért alakult meg a párt annak idején, és milyen lelkesen küzdöttek a rendszerváltáskor azokért az értékekért, amelyeket most egytől egyig szembeköp a párt.

„Az a mondás is nagyon találó, hogy madarat tolláról, embert barátjáról. Nézzük, kik ennek az embernek a barátai: autokrata, populista vezetők, diktátorok, akik a saját hazájukban bebörtönzik az ellenzéket, elcsalják a választásokat, elnyomják a szabad sajtót, háborús konfliktusokat robbantanak ki, vagy népirtásban vesznek részt. Gratulálunk! Szép kis társaság.”

— fogalmaz Kardos, aki bírálatában nem felejt el szót ejteni a mindent átszövő maffiaállamról, a NER-ről, a korrupcióról, és Orbán autokrata személyiségéről.

A Soros György és Iványi Gábor elleni kampány miatt morális nullának tartja a kormányfőt, akit már nem lehet mentegetni azzal, hogy necces amit tesz.

Szerinte Orbán nem csak a Fideszt, hanem az egész országot kisajátította.

Kérdések sorát szegezi Ádernek:

„Hol voltál akkor, amikor a hajléktalanoknak ment neki ez a lelketlen hatalom? Hol voltál, amikor tudósainkat megalázva verték szét a MTA kutatóintézeti hálózatát?

Hol voltál, amikor a civil szervezeteket vegzálták igazságtalanul? Hol voltál akkor, amikor az ország legjobb, de világszinten is kiemelkedő egyetemét puszta rosszindulatból elüldözték? Hol voltál akkor, amikor ártatlan, menedéket kérő családokat éheztettünk a tranzitzónának nevezett büntetőtelepeken? Hol vagy most, amikor az önkormányzatiságot számolják fel?

Hol vagy most, amikor az egyetemek autonómiáját veszik el? Hol vagy most, amikor egyedülállóktól és egynemű pároktól tagadják meg az örökbefogadás lehetőségét? Hol vagy Te egyáltalán, amikor égbekiáltó igazságtalanságok és gonosz törvények születnek sorban? Nem kéne néha az elnyomott rétegekért is megszólalnia valamelyik méltóságnak?”

Szerinte Áder János a hallgatásával bűnrészessé válik abban az „őrültségben, amit ma Magyarországnak hívnak”, Orbán pedig lassan kipávatáncolja magát nem csak az Európai Néppártból, de az Európai Unióból is.

Hosszan elemzi a média helyzetét is, említve a Klubrádió esetét, és azokat a példákat, amikor valakit véleménye miatt rúgtak ki az állásából, mint például Hrutka Jánost a kormányközeli Spíler TV-től vagy Lukács Viktort a közmédiától.

Kardos hosszan taglalja a járványkezelés tragikumát is, szerinte

„nem lehet egy teljesen alkalmatlan miniszterrel és alkalmatlan tiszti főorvossal nekimenni egy ilyen komoly járványnak.”

Kiemeli, hogy a kormány hagyta az egészségügyet teljesen lerohadni az elmúlt években, és ez is közrejátszik a drámai halálozási számokban.

Nem felejti el megemlíteni a miniszterelnök mániákus futballimádatát, a mindent ennek alárendelő stadionépítési lázat sem.

A Fidesz egykori alapítójának nincsenek illúziói levelét illetően, neki már az is siker, ha Áder talán elgondolkozik azon,

„hogy magyarnak lenni nem egyenlő fideszesnek lenni. Ja, és a család az család! Minden jót!”

A teljes levelet >>ITT<< tudod elolvasni.

 

Valódi Hírek