A fiatalok oltását sürgeti az infektológus: Nyitni kell az oltással, mert egyre több a súlyos eset

A brit variáns most azokra a fiatalokra is veszélyt jelent, akik félévvel ezelőtt még tüntetmentesen estek át a betegségen.

„A fiatalabbak felé is nyitni kell az oltással, nagyon fel kellene gyorsítani az oltási kampányt, most lesz elég oltóanyag. Nagyon sok érkezik Magyarországra az Unióból is, tehát minden erővel azon kell dolgozni, hogy egyre szélesebb körben tudjanak oltani”

– idézi az ATV.hu Pusztai Erzsébet infektológust, aki szerint a betegek körében is egyre több a fiatal.

Pusztai szavait támasztják alá Falus András állításai is, a Széchenyi-díjas immunológus és akadémikus ugyanis a Népszavának adott interjújában beszélt arról, hogy

ma Magyarországon olyan huszonéves fiatalok halnak meg órák alatt, akik fél éve már tünetmentesen átestek a fertőzésen.

A koronavírus brit variánsa ugyanis a fiatalokat is egyre nagyobb arányban támadja, a kórházak pedig gyorsan telítődnek.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján fogalmazott úgy, hogy miközben napok óta csúcsokat dönt a koronavírus új fertőzötteinek és áldozatainak száma Magyarországon, az oltások számából az látszik, hogy egyre kevesebb a fertőzött az idősek körében, ezért őket arra kérte, hogy „vigyázzanak a fiatalokra, de vigyázzanak a fiatalok egymásra is.”

(atv.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/03/29/mosz-fiatalokkal-van-tele-az-intenziv-osztaly-a-65-felettieknek-mar-nem-jut-lelegeztetogep

Valódi Hírek