Dobrev Klára szörnyen kiakadt, hogy magatehetetlen betegeket tesz utcára a kormány a járvány közepén

Orbánból hiányzik az emberség a DK politikusa szerint.

Beszámoltunk arról, hogy a járvány harmadik hullámának közepén a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros.

A Fővárosi Önkormányzat által önként vállalt feladatként működtetett hajléktalan kórházban heroikus munkát végző orvosok és ápolók 50 férőhelyen krónikus belgyógyászatot, 23 férőhelyen ápolási osztályt, 18 férőhelyen pedig a 24 órás háziorvosi szolgálathoz kapcsolódó lábadozót működtetnek, és éjszakai szálláslehetőséget is biztosítanak a legkiszolgáltatottabb embereknek.

Ez szűnik most meg.

Dobrev Klára, a DK politikusa felháborodott bejegyzést tett közzé ezzel kapcsolatban szombaton a Facebook-oldalán.

Az EP alelnöke felfoghatatlannak nevezte, hogy a legnagyobb járvány közepén a kormány felszámolja a Szabolcs utcai hajléktalankórházat, csak mert Orbánnak kell az ingatlan.

Dobrev úgy fogalmazott:

„Magatehetetlen beteg embereket rak ki a kormány, akinek nincs otthonuk, nincs hova menniük.

Megszüntetnek egy kórházat, pedig az egészségügy már így is a kapacitása határán van, a dolgozók az életben maradásért, és a mi életünkért küzdenek. Mégis hol van az emberség, hol van a könyörület?

Jól kormányozni csak emberséggel lehet, de úgy látom, ez teljesen hiányzik belőlük.”

 

Valódi Hírek