Novák Katalin őszinte vallomása: Ezért lépett ki a Fidesz a Néppártból

Fájó szívvel búcsúzott a családügyi miniszter.

Interjút adott Novák Katalin a belga VRT közszolgálati televíziónak csütörtökön. A családügyi miniszter a Fidesz és a Néppárt szakításainak okairól beszélt a televíziós csatornának.

A politikus elmondta, hogy a nagyobbik magyar kormánypárt a leginkább azt sérelmezte, hogy a Manfred Weber által vezetett politikai család akadályozta volna pártjának képviselőit a jogaik gyakorlásában. Hozzátette, hogy a kilépés egy új kezdet, amely lehetőséget ad nekik, hogy képviseljék a kereszténydemokrata értékeket az Európai Parlamentben.

Kifejtette, szerinte sokszor alig lehet már megkülönböztetni az európai pártokat egymástól, és

„egyes országokban már nincsenek olyan pártok, amelyek kiállnának például a családi értékek mellett.”

A bevándorlással kapcsolatban kijelentette, hogy nem jelentheti az egyetlen megoldás az európai demográfiai válság idején. A Fidesz ezzel szemben a gyermekvállalás ösztönzését és a családok támogatását tartja fontosnak.

Arról is beszélt, hogy

Magyarországon „konszenzus van” az emberek között abban a kérdésben, hogy az anya nő, az apa pedig férfi.

A meleglobbi túl messzire ment. Azokat, akik nem minden területen a melegjogok előmozdítására törekszenek, rögtön melegellenesnek bélyegezi meg” — tette hozzá a miniszter.

Az európai uniós koronavírus-mentőcsomaggal kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy azt mielőbb folyósítják a magyar kormány számára. Eredetileg nem támogatta a magyar kormány, „mert nem szorult rá„, azonban elmondása szerint elfogadták, hogy más országoknak szükségük van rá.

Elmondta, nem terveznek új pártcsaládot létrehozni az Európai Parlamentben, mert nem a múlttal, hanem a jövővel foglalkoznak. Hozzátette, hogy

hamarosan kiderül, milyen szövetségben vesz majd részt a nagyobbik magyar kormánypárt.

(MTI nyomán)

 

Valódi Hírek