Kiderült, miért halt le indulás után nem sokkal az oltásregisztrációt ellenőrző honlap (+videó)

Terheléses támadás érte.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy elindul a felület, ahol azok, akik már regisztráltak oltásra, de még nincsenek beoltva, lekérdezhetik, hogy a regisztrációjuk milyen státuszban van.

A vakcinainfo.neak.gov.hu címen elérhető weboldal azonban nem sokkal az élesítés után elérhetetlenné vált, mindössze egy hibaüzenetet írt ki.

Terheléses támadás érte a regisztrációs lekérdezésre felállított honlapot, ezért is akadozott az elérése

– jelentette be az Operatív törzs pénteki sajtótájékoztatón Kiss Róbert rendőr alezredes, aki hozzátette azt is, több mint 600 ezer rosszindulatú lekérés érkezett, ezért nem működött megfelelően az oldal.

A sajtótájékoztatón Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a csütörtök este a HírTV-nek adott interjúja után, ismét arra kérte a pedagógusokat, hogy

március 29. hétfőn éjfélig regisztráljanak az oltásra, hogy el tudják indítani a beoltásukat.

Maruzsa elmondta, a pedagógusokat első körben április 1-3 között fogják beoltani a lakhelyük szerinti kórházi oltópontokon, azokat, akik március 24-ig regisztrálnak, sms-ben értesítik az érintetteket az oltás részleteiről.

A második körben a március 24-et követően regisztrálókat oltják majd be a Húsvétot követő napokban.

Ezt követően Müller Cecília országos tisztifőorvos a várandósok oltásával kapcsolatban beszélt arról, hogy az ő esetükben különösen is nagy kockázat lehet a fertőzés.

Mint mondta, az ajánlást nemzetközi tapasztatlatok alapján készítették magyar szakemberek, akik mindenkinek ajánlják az oltást, de feltétlenül szükségesnek tartják az egyéni mérlegelést.

Az ajánlás szerint:

  • a várandósok oltásánál ajánlatos konzultálni a nőgyógyásszal és a háziorvossal,
  • mRNS-vakcinákkal olthatók,
  • a vektorvakcinák sem jelenthetnek veszélyt, de ott még nincs elég tapasztalat,
  • a várandósság 12. hetét követően kaphatják meg az első adagot, majd a szülést követően a másodikat.

Müller Cecília regisztrációra biztatta a várandósokat, és hozzátette azt is, hogy a klinikai vizsgálatok során nem tapasztalták, hogy fejlődési rendellenességet okoznának az oltások a magzatoknál.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek