A rendőrség szerint rendben van, hogy tömegeket fogadtak a kaszinók a járvány közepén

Az indoklás a legjobb.

Mi is beszámoltunk arról a felvételről, amelyet március elején készített a Telex a Las Vegas Casinóban: bár a legutóbbi szigorítások a kaszinókra is érvényesek, november és március eleje között nyitva lehettek ezek az egységek.

Korábban arra hivatkozott a kormány, hogy azért, mert a kaszinó nem vendéglátóipari egység. A Telex felvételének tanúsága szerint a Las Vegas Casino tömve volt, sőt volt, akit maszk nélkül is beengedtek a biztonsági őrök.

A Momentum járványügyi szabályok megsértése miatt feljelentést tett a rendőrségen, azonban most a Telex azt írja, hogy

nem indult eljárás az ügyben.

A felvételek alapján a maszkot rengeteg vendég nem a szabályoknak megfelelően használta (vagy egyáltalán nem is használta), az asztaloknál szinte egymás sarkát taposták az emberek, ráadásul időközben egy biztonsági őr is elhunyt koronavírus következtében, többen pedig megfertőződtek.

Az V. kerületi Rendőrkapitányság azonban nem talált semmi kivetnivalót a fentiekben. A feljelentést elutasították, a lapnak pedig arra hivatkoztak:

„mivel a hatályos jogszabályok alapján a kaszinó nem minősül üzletnek, vendéglátó üzletnek vagy a jogszabályban nevesített szabadidős létesítménynek, így a kérdéses időszakban nem terjedt ki rá a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet.”

Szabálysértést nem állapítottak meg, a feljelentést pedig elutasították.

 

Valódi Hírek