Kiderült: Napi 250, vagy még annál is több halottal számol a kormány egy belső minisztériumi levél szerint (+videó)

Erről eddig nem szólt a fáma.

14 ezer kórházi ággyal és napi 250, vagy annál is több elhunyttal számolnak egy, az RTL Klub Híradójának birtokába került belső minisztériumi tájékoztatóban.

A járvány ideje alatt idáig a szombati számok döntöttek meg minden rekordot: akkor 11.132 új fertőzöttet találtak, 10.583 embert ápoltak kórházban, és 1237-en voltak lélegeztetőgépen és 227-en hunytak el a vírus következtében.

Bár Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón leszögezte, hogy az egészségügy nem küzd kapacitásproblémákkal, ennek az orvosi beszámolók és a számok is ellentmondanak.

Arról, hogy pontosan hány lélegeztetett beteget bír el a rendszer, maga Merkely Béla is több verziót vonultatott már fel különböző nyilatkozataiban, míg az orvosok és ápolók száját cenzúrával próbálják meg befogni. Más szakemberek felháborodva próbálják meg ismertetni a valóságot a nyilvánossággal, ezekről a nyilatkozatokról azonban

a kormánymédia mélyen hallgat.

Az RTL Klub birtokába jutott belsős minisztériumi tájékoztatóból kiderül, hogy a kormány 14 ezer kórházi ággyal és napi 250, vagy annál is több elhunyttal számol.

Az nem hangzott el, hogy ez mikor, milyen esetben következhet be, illetve hogy milyen hosszan tarthat.

A riportból arra is fény derült, hogy már a Heim Pál Gyermekkórház is fogadhat — a gyermekellátás folyamatos biztosítása mellett, a szabad kapacitásoktól függően — légzéstámogatást vagy

intenzív lélegeztetést igénylő koronavírusos betegeket 25, egyéni mérlegeléssel pedig 35 éves korig.

A riportot itt tudod megnézni:

(RTL Klub nyomán)

(kiemelt kép: Semmelweis Egyetem)

 

Valódi Hírek