Nincs vége: Feljelentették a DK-s polgármestert, mert a kormány elvette a kerületétől a megmaradt kínai vakcinákat

Jól olvastad.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere csütörtökön azzal a hazugsággal került be a Fidesz propagandamédiájának híreibe, hogy visszaküldte a kerületnek kiszignált Sinopharm vakcinákat.

Ezzel szemben az igazság az, hogy azokat a kínai oltóanyagokat, amelyeknek beadására a háziorvosok nem találtak jelentkezőket, maga a kormány hívta vissza a kerülettől.

Az Orbán-média diadalittasan szórta egész pénteken azt a nyilvánvaló hazugságot, hogy a senkinek sem kellő kínai vakcinákat Szaniszló küldte vissza, miközben a kerületi lakosok dühöngtek emiatt a lépés miatt, de az ügynek nincs vége: az Origo hozta le a hírt, amely szerint

egy magánember feljelentette Szaniszlót hivatali visszaélés miatt.

„A XVIII. kerületi rendőrkapitányságon hivatalosan ismeretlen tettes ellen tette meg a feljelentést a kerületben lakó olvasónk, a Btk.165. paragrafusa alapján. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ebben az ügyben hivatalos személyként Szaniszló Sándor jöhet csak szóba, a feljelentő meg is nevezi őt.”

— írta a kormány propagandalapja. A feljelentésben az áll:

„Kérem, hogy a Tisztelt Hatóság vizsgálata terjedjen ki arra, hogy amennyiben a nevezett cselekmény valóban elkövetésre került, úgy az elkövető ezzel megvalósította e a Btk. 305. paragrafusában leírtakat:

305. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) hivatali kötelességét megszegi,

b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy

c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,”

A rendőrségtől meg is érkezett a visszaigazolás a feljelentésről:

 

Valódi Hírek