Így hazudja el a kormánypropaganda, hogy az Országos Mentőszolgálat is összeomlott

Annyi a riasztás, hogy fuldokló fertőzöttek várnak órákat a mentőre.

Hadházy Ákos csütörtökön cáfolta először a kormánypropaganda azon állításait, amelyek szerint az Országos Mentőszolgálat sem szenved kapacitáshiánytól.

A hivatalos keddi adatok szerint ugyanis 4400 alkalommal riasztották az OMSZ-t, szemben az átlagos napi 3500 riasztással, amit békeidőben kapnak.

„Persze nagyon sok üzenetet kapok mentősöktől, hogy a keddi 4400 eset maximum akkor igaz, ha a fuldokló fertőzöttek beszállítását nem számolják hozzá. Több forrásom szerint pl kedden éjszaka már az 5800-as esetszámnál tartottak.”

írta csütörtökön a képviselő. Pénteken azonban egy mentős küldött neki egy kifotózott képet a nyilvántartó rendszerükből, amelyből az derül ki, hogy

az OMSZ állításával szemben az átlagos napi 3500 riasztás helyett nem „csak” 4400 volt kedden, hanem 5900 fölött.

„Miután tegnap idéztem az Országos Mentőszolgálat propaganda üzenetéből, nagyon sok üzenetet kaptam arról, hogy a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a kormány és az OMSZ hivatalosan állít. Az üzenetek között volt ez a képi bizonyíték is arról, hogy kedd éjjel már az 5918. számú riasztásnál járt a számláló.”

— fogalmazott bejegyzésében Hadházy, hozzátéve, hogy hiába állítja a propaganda az ellenkezőjét,

a rendszer gyakorlatilag összeomlott.

„Annyi a koronás, fuldokló beteg, hogy általános jelenség lett, hogy órákat kell várni a mentőkre akár nekik, akár a többi sürgősségi esetnek.

Ha az átlagos 3500 hívás helyett 6000 van, az azt jelenti, hogy több, mint 2000 SÚLYOS koronás beteget kellett egy nap alatt kórházba szállítani. Ha ezt felszorozzuk mondjuk tízzel, akkor egészen döbbenetes szám fog kijönni, mennyi lehet az összes fertőzött.”

— írta. A teljes bejegyzést elolvasni és a képernyőfotót megnézni itt tudod:

UPDATE: Időközben az Országos Mentőszolgálat cáfolta a hírt Facebook-oldalán:

 

Valódi Hírek