Karácsony Gergely: A főpolgármesteri fizetésből nem telik Gucci-táskára (+videó)

Közvetlen hangú interjút adott a főpolgármester.

Osváth Zsolt youtuber 1kanapén című műsorának vendége volt Karácsony Gergely budapesti főpolgármester.

Osváth rögtön a bicikliutak kérdésével indította a beszélgetést. Karácsony elmondta: tudta, hogy ezzel nem lesz népszerű, de

„a nagykörúti Magyarország legforgalmasabb kerékpársávja.”

A főpolgármester biztos benne, hogy nincs más út, ezt a társadalmi vitát le kell folytatni. H nem változtatunk, tíz év múlva pokollá válik a főváros és az agglomeráció is szerinte. Hogy a népszerűsége emiatt csökkent volna, azt nem érzi.

Karácsony a magánéletéről is beszélt: elmondta, hogy édesapja halálának feldolgozásában sokat segített neki, hogy van egy nevelt lánya, akit két és fél éves kora óta nevel, idestova húsz éve.

„Nekem nagyon szerencsém volt a csajozással”

— mondta, hozzátéve, hogy egy nagyon szeretetteli kapcsolatban él, de az életük azért nem csak rózsaszín.

„Miért nem fotóztak még le luxusétteremben, vagy miért nincs Gucci táskád, tudatosan figyelsz erre?”

— tette fel Osváth a kérdést. Karácsony azt mondta, hogy ő ugyan jól keres, de azért egy főpolgármesteri fizetésből ezek nem jönnek ki.

Felidézett egy korábbi történetet, amikor az egyik kollégája még a kampány alatt belépett a zuglói házába, és körülnézett, akkor azt mondta Karácsonynak, hogy „te tényleg nem lopsz…”.

A kérdésre, hogy milyen képet festenek róla a jobboldali sajtóban, és hogy vajon miért gondolják az emberek, hogy ő Gyurcsány bábja, azt válaszolta:

„Mert az Origo minden nap ezt írja, és akik olvassák az Origót, azok ezt el is hiszik.”

Szerinte azért csinálják ezt, mert Gyurcsány népszerűtlenebb, mint ő, és őt is le akarják húzni a DK elnökének népszerűségi szintjére.

Miért kell a Főpolgármesteri Hivatal épületén ott lennie a szivárványos zászlónak? – érdeklődött a nyíltan meleg Ostváth.

„Azt szeretném, ha Budapest olyan hely lenne, ahol mindenkinek a méltósága fontos. És bocs, a székely zászló is kint van. És nem azért mert kint maradt, hanem ha nem lett volna kint, akkor én rakom ki” – hangsúlyozta Karácsony.

„Miért ne lehetne valakinek egyszerre fontos a szexuális kisebbségek emancipációja, az emberi méltóság, és az, hogy Magyarországon boldog gyerekek legyenek? Tudom, hogy sokan azt hiszik, hogy ebben kép világrendszer csap össze, de én meg nem ezt gondolom.”

— mondta azzal kapcsolatban, hogy a babazászlót is kitette az épületre.

Az eddig még nem teljesített ígéreteivel kapcsolatban Karácsony elmondta, hogy az elmúlt időszakban 86 önkormányzati lakást adtak át hajléktalanoknak. A panelprogramnál pedig szerinte az uniós helyreállítási pénzek indíthatják be a folyamatokat. A 14 alattiaknak továbbra is szeretne ingyenes közlekedési lehetőséget adni, de most sokkal kevesebb bevételük van, mint korábban, úgyhogy

erre még várni kell.

A kérdésre, hogy akar-e miniszterelnök lenni, azt felelte:

„Dehogy akarok!”

Alapvetően neki erre nincs belső motivációja, mondta, majd hozzátette: azt tartja fontosnak, hogy legyen ellenzéki előválasztás, és ha az lesz, akkor meg lehet nyerni a 2022-es parlamenti választást.

A teljes adást itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek