Polt Péter szerint teljesen oké, hogy a fideszes városok közt osztották szét a támogatások több mint négyötödét tavaly

Nincs itt semmi látnivaló.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) a fideszes vezetésű önkormányzatok ötszázszor több pénzt kaptak tavaly, mint az ellenzékiek — ezt a G7 írta meg pár hete.

Az MTÜ összesen 85 milliárd forintot osztott ki akkor, a legtöbb támogatást Balatonfüred önkormányzata kapta (6,3 milliárd), a második Debrecen 5,3 milliárd, a harmadik Esztergom 5 milliárd forinttal.

A top 10-be csak egyetlen olyan település került, ahol nem fideszes a polgármester, a 655 lakosú Hercegkút.

Orbán Viktor faluja, Felcsút is befért a tíz legtöbb turisztikai támogatást kapó település közé, 1,5 milliárd forintot kapott „árvízcsúcs-csökkentő tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére”.

A pályázaton megítélt 38 milliárd forint 84 százaléka, 32 milliárd ment olyan településekre, amelyekben fideszes a polgármester.

Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a cikk megjelenése után.

Arra volt kíváncsi:

„Lehetséges az, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség politikai alapon döntött milliárdos támogatásokról?”

Polt továbbította a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának a feljelentésként értelmezett kérdést, amely „bűncselekmény hiánya miatt elutasította”, azaz

nem vizsgálja a pályázati pénzek kiosztását.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek