Menczer Tamás nekiugrott Vágó Istvánnak; a tévés parádésan leiskolázta

Menczer megpróbálta eleganciából kioktatni a legendás televízióst.

Vágó István vasárnap arra reagált Facebook-oldalán, hogy Menczer Tamás álhírnek minősítette a Wall Street Journal azon értesülését, amely szerint a Sinopharm vakcinájával gondok adódtak az Egyesült Arab Emírségekben.

A televíziós akkor így kommentálta Menczer írását:

„Azért abban van valami bájos, hogy egy bukott sportriporter védi meg az Egyesült Arab Emirségek becsületét a rohattlibsi Wall Street Journal-lel szemben.

Ráadásul olyan meggyőző érvekkel, mint pl. „Az illetékes helyi bizottság elnöke azt mondta, hogy…”

De ami igazán furcsa: a helyi legbefolyásosabb hírportál, a Gulf News egyetlen cikket se szentelt a WSJ állításának cáfolatára. De bezzeg Menczer…

Menczer Tamás nem hagyta szó nélkül a bejegyzést. Azt írta: Vágó ugyan jelentős televíziós személyiség volt, és „nagytudásúnak is szokás mondani”, azonban

ma már nélküle is megvan a magyar televíziózás, Vágó pedig nem más, mint egy sértődött gyurcsányista.

Vágó István ezúttal Menczer bejegyzése alá kommentelt, méghozzá az alábbiakat:

„Belátom, államtitkár úr, némileg indokolatlanul írom – valóban nem először, de hogy ezt kollégái (!) számolják, őszintén meglep -, hogy Ön „bukott sportriporter” volna.

Mentségemre legyen szólva: előjött belőlem az a reflex, amit az Önök sajtója váltott ki belőlem, miután

propagandamédiájuk immár egy évtizede aggatta rám a „bukott kvízmester” epitheton ornans-át.

A hasonlóság közöttünk annyi, hogy mindketten sok évet dolgoztunk tévésként, a különbség pedig annyi, hogy az Ön elvtársai engem kirúgtak, Önt pedig kiemelték. A „bukott” jelzőre szerintem egyikünk sem szolgált rá.

De néhány megjegyzést azért fűznék a továbbiakhoz.

– Honnan veszi azt, hogy meg volnék győződve arról, hogy „nélkülünk” nincs magyar televíziózás? Micsoda szalmabáb-érvelés ez? Kérje meg ebben ügyködő kollégáit, hogy keressék meg azokat a nyilatkozataimat, amelyek ennek épp az ellenkezőjét bizonyítják. Ismét „pörögni fog a számláló”.

– Lehetnék elegánsabb? Vegyek példát Önről, aki úgy ír egy politikustársáról, ahogy olvasom? Gyurcsányozás nélkül Önnek se megy? Vagy muszáj arrafelé?

– Ön azt írja, hogy „a kormány azért dolgozik, hogy mindenkinek jusson vakcina”. Ez derék. Bár

a közvetítő cégek körüli botrány, melyről Önök sűrű hallgatásba burkolóznak, más összefüggésekre is következtetni enged.

– Az azonban, amit „az oltásba vetett bizalmat aláásni szándékozó baloldali politikusokról” ír, szemenszedett hazugság. És ezt Ön is tudja. Az Önök ellenzéke nem oltásellenes, hanem bizonyos vakcinák hatékonyságáról és biztonságáról — nyilvános dokumentációk hiányában — nincs kellőképp meggyőződve, és ennek, helyesen, hangot is ad. Hogy jól értse: az Önök állandó vádaskodása olyan, mint amikor egy elfogult sportriporter az ellenfél megmozdulását akkor is tizenegyessel büntetné, ha a szerelés szabályos volt.

Visszavághatnék a saját fordulatával úgy is, hogy remélem, jövőre már

„Ön se lesz több, mint egy sértődött orbánista”.

Ehelyett a „bukott” jelzőmért megkövetem Önt.

A többit (azaz az írását kiváltó posztom állításait, nevezetesen, hogy miért épp Önnek – és úgy! – kell megvédenie az Egyesült Arab Emírségek oltási gyakorlatában tapasztalt anomáliákat) fenntartom.”

 

Valódi Hírek