Vádat emeltek a köpködő, őrjöngő Bede Zsolt ellen — Az ügyészség pénzbüntetést kér a provokátorra

Megcsillant a fideszes kultúra.

Garázdaság miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség Bede Zsolttal szemben, amiért tavaly áprilisban zaklatta a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtő aktivistáit a Nyugati Pályaudvarnál, később pedig belekötött egy újságíróba is.

A Vadhajtások nevű szélsőfideszes heccblog készítője tavaly április 10-én délután odament az aláírásokat gyűjtő DK aktivistáihoz, és a nála lévő focilabdát berúgta az egyik sátorba, majd nagy erővel egy másik sátor előtt levő pultnak és a sátor oldalának is nekirúgta.

Egy aktivista felszólította Bedét hogy hagyja abba cselekményét, amire a „férfi” hangosan és trágárul szitkozódva leköpte az aktivistát.

A vádiratnak része még az az ügy, amikor Bede tavaly január végén rátámadt egy újságíróra a Niedermüller Péter elleni fideszes tüntetésen.

Bede szidalmazta az újságírót, meglökte a felsőtestén, és kétszer is leverte a szemüvegét. A 40 éves „férfi” kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása mindkét esetben alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás nélkül, büntetővégzésben ítélje pénzbüntetésre Bede Zsoltot.

(via 24.hu)

Valódi Hírek