Megtelt a balassagyarmati kórház Covid-osztálya, nem tudnak több fertőzött beteget fogadni

A kórház önkéntes ápolókat keres az éjszakai és hétvégi műszakba is.

A balassagyarmati kórház covid részlegein 205 beteget kezelnek, közülük több mint 20-an voltak ma lélegeztető gépen, és egyre több a súlyos beteg. A betegszám elérte a kapacitás maximumát – közölte Chach Gábor polgármester.

Emiatt a kórházban több átmeneti intézkedést is bevezetnek, így többek között

átmeneti időre nem fogadnak új covid-betegeket a részlegeken.

Átmenetileg Salgótarjánba kerül a fekvőbeteg ellátás a sebészet és a szülészet-nőgyógyászat osztályain. A traumatológiai ellátás akut esetekre szűkül. Illetve a járóbeteg szakrendelés a novemberi csúcshoz hasonló csökkentett működésre vált.

„A kórházi szakszemélyzet emberfeletti terhelésben dolgozik, arra kérek mindenkit, aki ezt megteheti, hogy apró finomságokkal, frissítőkkel segítse a dolgozók munkáját, éreztessük velük, hogy hálásak vagyunk azért a fegyelemért, és kitartásért, amit egy éve végeznek a járvány frontvonalában a betegekért” – írta a polgármester.

Hozzátette:

a kórház szívesen fogad éjszakai és hétvégi műszakba is egészségügyi végzettségű ápolói önkéntes munkát, takarítói önkéntes munkát, és adminisztrátori feladatokra segítséget.

Chach tájékoztatása szerint a balassagyarmati kórházban megkezdődött az oltások tömeges beadása is, március 11-én 420 ember kapta meg a vakcinát.

Mint írta: Balassagyarmaton az elmúlt 4 napban 67 covid-fertőzöttet regisztráltak és 25 kontakt személyt helyeztek karanténba, és habár az új fertőzésszám exponenciális növekedése, a fertőzés terjedésének mértéke továbbra sem csökken.

105.VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY (2021.03.11.)
Tisztelt Balassagyarmatiak!

A kormányhivatal az elmúlt 4 napban 67…

Posted by Gabor Csach on Thursday, 11 March 2021

Valódi Hírek