FRISS: Elkaszálta a Médiatanács a Klubrádió pályázatát, nem kapnak frekvenciát

Továbbra is üres marad a február 15. óta kihasználatlan rádiós frekvencia.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön jelentette be, hogy a Médiatanács megvizsgálta a Klubrádió pályázati ajánlatát, és megállapította, hogy az több szempontból sem felel meg a pályázati előírásoknak.

A pályázati kiírás szerint vizsgálni kellett a pályázó gazdasági megfelelőségét, a Médiatanács azonban a nyilvános cégadatok vizsgálata alapján úgy látta, hogy a Klubrádió ellen a „több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt” a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható.

A Médiatanács megállapítása szerint a pályázat lényegi műsortervi hibákat is tartalmazott. Az szerintük

nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, és olyan ellentmondásokat tartalmazott, amelyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, ezért azok egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el.

A Médiatanács mindezek alapján nem látta biztosítottnak azt. hogy hatékonyan hasznosulna a közösségi célra kiadott frekvencia, így

megállapította a pályázati ajánlat érvénytelenségét és a pályázati eljárás eredménytelenségét.

A Klubrádió a döntés ellen tizenöt napon belül jogorvoslati kérelemmel élhet.

A pályázat sorsáról a Médiatanács testülete még a tegnapi nap folyamán döntött, az eredményt azonban mostanig titkolta a pályázó elől.

(via mti)

Valódi Hírek