Megkérdezték a kormányt, mennyiért vették a kínai vakcinát — a válasz eléggé rendben van

Most már legalább tudjuk.

Írásbeli kérdést nyújtott be a külgazdasági- és külügyminiszternek Hadházy Ákos független képviselő, hogy megtudja, mennyibe kerül nekünk az az ötmillió kínai vakcina, amit a kormány bevásárolt.

Hadházy megkérdezte továbbá, hogy a tárca közvetlenül szerződött-e a kínaiakkal, vagy volt közvetítő, és amennyiben közvetítőt vettek igénybe, azok pontosan mit csináltak és mennyiért.

Szijjártó Péter államtitkára, Magyar Levente „válaszolt”.

„Magyarország Európában másodikként, az Európai Unióban pedig elsőként tudott Kínából oltóanyagot vásárolni. A magyar vakcinabeszerzés több lábon áll, ennek köszönhetően május végéig 3,5 millió emberrel többet tudunk beoltani, mint egy hasonló méretű uniós ország.”

Az államtitkár a feltett két kérdésre egyáltalán nem válaszolt, noha Gulyás Gergely egy kormányinfón régebben elkottyintotta, hogy a Sinopharm ára 10.000 forint körül van, bár később kiderült, hogy ez sem igaz, a The Lancet összesítése szerint ugyanis

egy adag kb. 18.000 forint.

Ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy a kormány egyik narratívája szerint azért nem hívták le a nekünk járó Moderna vakcinák felét, mert azt drágának találták.

Azóta a hírek szerint a bent hagyott vakcinákat elkapkodták a dánok, a németek és a franciák.

(24.hu/Nyugati Fény)

 

Valódi Hírek