Orbán Viktor új szerepben: Átvette Müller Cecília helyét?

A miniszterelnök tájékoztatja a lakosságot.

Új, a koronavírus-járvány miatti lezárásokkal kapcsolatos információkat tartalmazó videókat töltött fel a Facebook-oldalára Orbán Viktor Vakcinainfo Extra néven. A miniszterelnök Facebook-kommentelők kérdéseire válaszolt kisfilmjeiben.

Orbán az egyik videóban bejelentette, hogy 50%-os bértámogatást fognak adni a lezárások miatt frissen munka nélkül maradóknak. Hozzátette a 2010-es évek elejéről jól ismert kampányszlogent:

„Senkit nem hagyunk az út szélén!”

Arról is beszélt, hogy munkáltatói járulékot nem kell majd fizetnie a dolgozók után a vállalkozásoknak.

A szolgáltatás nyújtása céljából ingatlant bérlőknek március hónapra elengedi a kormány a bérleti díjat,

valamint a katásoktól, az átalányadót és az IVA-t fizetőktől sem kérik március hónapban a hozzájárulást.

A következő videóban látszik, ahogy görget a miniszterelnök a kommentek között, majd egy ponton megáll. Az egyik hozzászóló nem tartja jó ötletnek, hogy most konzultál a kormány a nyitásról, amikor éppen a zárásra készül az ország.

A miniszterelnök szerint jogos a felvetés, hogy inkább a nyitáskor lenne érdemes konzultálni, azonban szerinte van értelme a kérdőívnek, hogy kiderüljön, hogyan és mit szeretne a lakosság.

Orbán elmondta, hogy a konzultációra választ adók fognak dönteni a korlátozások feloldásával kapcsolatban,

azonban a döntések mindenkire fognak vonatkozni.

Bár ezen videókban éppen nem a vakcinákról volt szó, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatókat általában az operatív törzs szokta tartani, amelynek keretében újságírói kérdésekre szoktak válaszolni. Orbán most hasonló metódust követett, de ő a közösségi média platformján kommentelő kiválasztottak kérdéseire adott választ. Ő az új Müller Cecília?

(Orbán Viktor/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek