Gulyás Gergely úgy tudja, „Orbán Viktor Európa egyik legbefolyásosabb politikusa”

Beszélt arról is, hogy a Fidesz mihez kezd a néppárti kirúgás után.

„A balliberális irányba sodródó Európai Néppártban voltak olyan Benelux- vagy skandináv törpepártok, amelyek alapvetően intoleráns politikát folytatnak, és nem tudták elviselni a magyar kormánypártot, amely ragaszkodik a hagyományos kereszténydemokrata értékrendhez, elutasítja a migrációt és a családpolitikában is világos értékeket fogalmaz meg.”

– hazudta Gulyás Gergely a Fidesz néppárti kirúgásáról a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A kancelláriaminiszter azt állította: a Fidesz képviselői mindig is a magyar érdekeket képviselték Brüsszelben, a balliberális európai sajtóban pedig szerinte nem vitatja senki, hogy

„Orbán Viktor Európa egyik legbefolyásosabb politikusa”,

ahogy azt sem, hogy Angela Merkel szeptemberi távozásával az EU állam- és kormányfői közül Orbán Viktor lesz a legrégebben hivatalt viselő kormányfő.

Ez az ismertségét, befolyását önmagában is mutatja – tette hozzá.

Megjegyezte: az Európai Néppárton kívül is van élet. Az európai konzervatív, illetve jobboldali pártok között van a legerősebb olasz kormánypárt, a lengyel kormányt alkotó legnagyobb párt, szövetségeseket köztük is lehet találni – tette hozzá.

Gulyás Gergely szerint úgy tűnik, hogy az Európai Néppárt az elmúlt években feladta az alapvető jobboldali értékeket, azonban van egy nagy társadalmi igény, illetve egy nemzetközi összefogásra vonatkozó igény is arra, hogy legyenek olyanok, akik ezt képviselik.

(MTI)

Valódi Hírek