Kifakadt Orbánék új egészségügyi törvényére Győr fideszes polgármestere: Sokan kényszerből írták alá az új szerződést

Ez már nem az első eset.

Interjút adott a Győr+ rádiónak Dézsi Csaba András, a település kormánypárti polgármestere. A városvezető nem fogta vissza véleményét az új egészségügyi szolgálati jogviszonnyal kapcsolatban.

A polgármester arról beszélt, hogy két okból jár mostanában Budapestre. Az egyik, hogy a koronavírus-járvány okozta pénzügyi nehézségek miatt lobbizzon a kormánynál kárpótlásért, amelyet „több-kevesebb sikerrel” tesz. Emellett tanácsokat is ad a vezető politikusoknak az új egészségügyi törvénnyel kapcsolatosan, azonban mondatai általában nem érnek célt, „egyik fülükön be, a másikon ki„.

Dézsi szerint az új jogviszonyról szóló szerződést sokan csak kényszerből írták alá.

Ennek ellenére több mint ötezren nem írták alá a szerződéseket március 1-jéig, így ők már nem dolgozhatnak az állami egészségügy berkein belül.

A polgármester egyébként elismert kardiológusként dolgozik, mellette felesége volt az asszisztens. Az új szabályok szerint azonban a feleségnek távoznia kellett a kardiológus mellől összeférhetetlenség miatt.

Az orvos-politikus a kötelező pihenőidővel kapcsolatban is nemtetszését fejezte ki. Szerinte

az orvosoknak ne akarják megmagyarázni rendőrök azt, hogy mi az egészséges életmód, mert mi egy picit többet tudunk erről„.

Elmondta, hogy a Belügyminisztériumnak az orvosokkal kellett volna konzultálni azelőtt, hogy meghozták volna a szabályozást. Az országos kórház-főigazgató szerint a felmondások miatti távozások után még javulhat is az egészségügyi ellátás helyzete, erről Dézsi azonban azt mondta, hogy

égbekiáltó baromság„.

Ez olyan mint amikor a futballedző azt mondja, hogy kiállították két embereket, de hát kilencen sokkal több esélyünk van győzni. Viccnek is van határa” — mondta dühösen a polgármester.

A sikerpropagandával a tévedéseiket próbálják álcázni az ügyben illetékesek.

A kormányzati elvonásokkal kapcsolatban elmondta, hogy 18 milliárd forint „kigurult a város pénztárcájából„. Ez súlyos bevételkiesést jelent a város számára.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek