Kiakadt a fideszes orvos-polgármester az egészségügyi szolgálati jogviszony miatt

Gyalázatosnak nevezte a következményét.

„Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban, az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy” — írta Dr. Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere feleségének címzett, nyilvános levelében vasárnap a Facebook-oldalán.

A polgármester, egyben a Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház kardiológusa az egészségügyi szolgálati jogviszony egyik problémás kitételére hívta fel így a figyelmet.

„Kedves Vera!

Sajnálom, hogy idő előtt vége a közös munkánknak!
Abban a szívkatéteres laborban, amit közösen építettünk fel és közösen működtettünk szívvel, lélekkel az elmúlt 17 év során!
Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban, az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy.

Ez szerintem gyalázat! „

— fogalmazott Dézsi, akinek a felesége, Dézsiné Szentes Veronika vezető asszisztensként dolgozott a kardiológiai osztályon. A Telex szerint az egészségügyi szolgálati jogviszony azon pontja vonatkozhat rá, amely szerint

összeférhetetlen a vezetői megbízással „a hozzátartozóval irányítási (felügyeleti), ellenőrzési vagy elszámolási kapcsolatba kerülni.”

A lap azt írja, hogy Dézsi polgármestersége miatt is összeférhetetlenség áll fenn, az új szabályozás szerint ugyanis ahhoz, hogy a jövőben mindkét pozícióját megtarthassa, engedélyt kell kérnie az erre a kormány által kijelölt szervtől.

Dézsi Csaba András teljes posztját itt tudod elolvasni:

(Telex nyomán)

(kiemelt kép: Népszava)

Valódi Hírek