Miközben Orbán nem győz az afrikai mutációval riogatni, az úszóválogatott épp Dél-Afrikában edzőtáborozik

A közösségi médiában közzétett képek szerint szórakozni Fokvárosba járnak.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy „ha kiengedjük az embereket Afrikába, és hazahozzák az új mutánsokat, akkor kész vagyunk”. Hozzátéve, hogy emiatt szigorítani kell a határátlépési szabályokon, amelyeken az Operatív törzs jelenleg is dolgozik.

A 444.hu információi szerint viszont a magyar úszóválogatott egy része pár napja éppen Dél-Afrikában edzőtáborozik.

Holott erről az úszószövetség sem a weboldalán, sem a közösségi médiában nem közölt híreket, egyes versenyzők Instagram-oldaláról viszont kiderült, hogy a Fokváros melletti Stellenboschban tartózkodnak.

Így többek között Késely Ajna válogatott úszó február 12-én még Dubajból posztolt a közösségi oldalán, a Burj Khalifában készült képhez pedig hozzáfűzte, hogy másnap indulnak haza, 5 napot töltenek Magyarországon, majd újból nekivágnak a világnak.

Késely az elmúlt napokban már Stellenboschból jelentkezett be:

View this post on Instagram

A post shared by A J N A 🌬 (@keselyajna)

A 444. hu úgy tudja, az úszóválogatott hotelje elvileg el van zárva a külvilágtól és a versenyzők látogatót sem fogadhatnak,

egyes versenyzők ennek ellenére a stellenboschi hoteltől 40-50 kilométerre fekvő Fokvárosba járnak szórakozni.

Ezt bizonyítja többek között Kenderesi Tamás négy nappal ezelőtt, Fokvárosból közzétett fotója is, amin a védőmaszkot egyébként helytelenül viselő úszó az Fokváros óceánparti belvárosának Waterfront nevű részen látható, a The Cape Wheel nevű óriáskerék előtt.

Az úszóválogatott tagjai mellett Dél-Afrikában edzőtáborozik a kaja-kenu válogatott egy része is. A Blikk ezzel kapcsolatban február elején írta meg, hogy a versenyzők úgy utaztak ki Dél-Afrikába, hogy a Moderna koronavírus elleni injekciójából csak az első dózist kapták meg. Az oltás viszont csak akkor nyújt védelmet, ha mindkét adagot megkapták a beoltottak.

Balogh Péter Dávid, a szövetség elnöke a 444-nek azt mondta, a kajak-kanusok kisebb csoportokban, lépcsőzetesen mentek ki és így is érkeznek vissza, így akadnak, akik már napokkal ezelőtt hazaértek, míg mások még kint tartózkodnak. A versenyzőket a reptéren tesztelik először PCR-teszttel, eddig mindannyian negatívnak bizonyultak.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek