Iványi Gábor: Elfogadhatatlan a Fidesz bűnös politikája — Magyarország a fasizmus útjára lép (+videó)

„Mi szeretjük a hazánkat, azért kiáltunk, hogy ez ne történjen meg!”

Sajtótájékoztatót tartott Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke pénteken azzal kapcsolatban, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyes intézményeire 246.131.000 (ebből 90.000.000 forint késedelmi büntetés) forintos büntetést szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A lelkész először elmondta, hogy a 0444-es technikai számon újra fel lehet ajánlani az adó 1 %-át az egyház számára.

„Évekig ezt nem lehetett, és nem volt erre értelmes és tisztességes indok”

— fogalmazott Iványi Gábor.

A kormány az adóhatóságon keresztül tagadta meg évekig ezt a támogatási formát a MET-től, most azonban újra lehetőség van a felajánlásokra. A lelkész hangsúlyozta, hogy a most felajánlott 1 %-okat csak jövőre kapják majd meg.

Kiemelte, hogy visszamenőleg, 2015-ig szükséges rendezni, hogy miért nem adta meg ezt a lehetőséget a MET-nek a kormány. Ezügyben

bírósági eljárást indított az egyház.

Elmondta, hogy a bíróság megtagadta a fellebbezés befogadását, méghozzá azon a szokatlan alapon, hogy panaszukat elkésve adták be.

Iványi Gábor elmondta: ez nem igaz, mivel a fellebbezést igazolhatóan, időben beadták. Jogászaik dolgoznak az ügyön. Hozzátette:

A strasbourgi bíróság, amely 2015-ben hozott döntést, és késztette a magyar államot arra, hogy leüljenek Iványiékkal, kimondta:

az egyháznak jár az 1 %, ezért a magyar állam elismerte, hogy a 2011-2015. közötti időszakra kártérítésként ki kell fizetnie a kimaradt összeget, ezt pedig meg is tették.

Így aztán semmi nem indokolja, hogy 2015. és 2020. között nekik járó összeget ne kapják meg. A lelkész arra kért mindenkit, hogy a 0444-es technikai számon ajánlják fel adójuk 1 %-át a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek. Hangsúlyozta: a pénzből olyan szolgálatokat finanszíroznak, amelyek egyébként az állam feladatai lennének. Ebből a pénzből

„kenyér lesz, oktatás lesz, ápolás lesz a legrászorultabbak számára”

— fogalmazott.

Ezután elmondta, hogy a jövő héttől helyzetük miatt országos megmozdulásokat szerveznek: ezekről közösségi oldalaikon és honlapjukon tájékozódhatnak az érdeklődők.

„Elfogadhatatlan az, ahogy velünk az elmúlt tíz évben a kormány bánt.”

— mondta. Szerinte a küzdelmük jelképes is, mert nemcsak velünk bántak így az MTA-tól az újságokon át az egészségügyi intézményekig, akiktől elvették a jogaikat, és olyan törvényeket gyártottak, amelyekkel utoljára

a fasizmus idején próbálták meg a hatalmat egy kézben koncentrálni.

Ez a politika túlhaladott és bűnös a lelkész szerint, aki hangsúlyozta: Magyarország egyszer már járt ezen az úton a két háború között, most pedig ugyanerre az útra téved.

„Mi szeretjük a hazánkat, kiáltunk, hogy ez ne történjen meg, jövő héttől pedig országos megmozdulásokat szervezünk.”

— mondta, hozzátéve, hogy az országnak vissza kell térnie a törvényes, tisztességes útra.

Iványi Gábor elmondta azt is, hogy az egyház petíciót indított, és mindenkit arra kért, hogy írja ezt alá.

A petíciót a www.metegyhaz.hu oldalon találják.

„Kérjük, az adó 1 %-ának felajánlásánál, hogy mutassák meg, ki az, aki mellett jó szívvel ki tudnak állni.

Nyilvánvaló lett, hogy a NAV-on keresztül a kormány milyen támadásokat indít ellenünk, hiszen 90 millió az összegben csak a késedelmi büntetés. Teljesen igazságtalan és elfogadhatatlan, hogy évek óta késlekedik a nekünk jogosan járó összeget kifizetni a magyar állam.

A büntetőkamatot követelni fogjuk, amikor végre tárgyalóasztalhoz ülhetünk.

A bejelentések óta 3 nap alatt 5.986.630 forint érkezett be, csodálatos, nagyszerű, jóérzésű emberektől,

isten áldja meg őket és adjon nekik ezerannyit, mint amennyit ők adtak nekünk.”

A sajtótájékoztatót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek