Hollik István szerint Dobrev Klárának tilos megemlékezni a kommunizmus áldozatairól

Bónusz: szerinte ma a kommunizmus emléknapját ünnepeljük.

Február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja, amelyről több magyar politikus mellett Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke is megemlékezett Facebook-oldalán.

„Minden diktatúrát, amely gyilkol, a nemzetnek egységesen kell elutasítania és legyőznie.

Milyen szép is lenne, ha a politikai oldalak nem csak a másik diktatórikus kinövéseire, azaz a jobboldal nem csak a baloldali, és a baloldal nem csak a jobboldali diktatúrákra mutogatna!

Megrendülve gondolunk az áldozatokra, és elítéljük mind a gyilkosokat, mind a rendszerüket. Soha többé kommunizmust! Soha többé gyilkos rendszereket, sem a jobb-, sem a baloldalon!”

— írta a DK politikusa.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója nem tudta ezt szó nélkül hagyni, és bár csütörtök reggel ő is kitett egy megemlékező fotót, saját gondolatai közül lényegesen többet szentelt Dobrev Klára bejegyzésének.

Közösségi oldalán azt írta:

„Dobrev Klára jobb ha a kommunizmus emléknapján mélyen hallgat!”

(A kommunizmusnak tudtunkkal egyelőre nincs emléknapja, de ez részletkérdés — a szerk.)

„Az a Dobrev Klára beszél most megemlékezésről, akinek a felmenői nem csak kiszolgálói, de működtetői és haszonélvezői voltak a kommunista elnyomásnak!”

— érvelt bejegyzésében Hollik.

A teljes posztot itt tudod elolvasni:

Ha esetleg Hollik időközben javítaná a „kommunizmus emléknapja” kifejezést (UPDATE: valaki szólt neki, mert javította), itt van egy képernyőfotó is a posztról:

 

Valódi Hírek