Kiderült, mikortól válhatnak elérhetővé a fizetős koronavírus elleni vakcinák

A magánorvosoknál kedvünkre válogathatunk az oltások közt.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Nemzetközi Oltóközpont honlapján elérhetővé vált a fizetős regisztráció a koronavírus elleni oltásokra.

Noha az ITM még januárban fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított a cég ellen, annak netes felületén továbbra is

5000 forintért lehet regisztrálni a vakcinákra.

Arról azonban még mindig nem esik szó, hogy pontosan mennyibe kerül az oltás és hogy előreláthatólag a klienst mikor oltják be.

Dr. Béres Zsuzsanna, a Budai Oltóközpont vezetője az Indexnek elmondta,

a fizetős oltásra még várni kell,

hiszen jelenleg óriási a vakcinahiány, így még sem itthon, sem más uniós országban nem lehetséges a magánúton történő oltakozás.

Hozzátette, jelenleg is tárgyalnak az európai gyógyszer-nagykereskedelmi cégekkel, de ahhoz, hogy a magánorvosi praxisok is elkezdhessék az oltást, egyedi importengedély kell.

A szakember hozzáteszi,

az érdeklődés már most hatalmas a fizetős oltások iránt.

A magánpraxisokat elsősorban azok keresik fel, akik a kormány által meghatározott oltási rendben hátrébb vannak; tehát 65 évnél fiatalabbak, akiknek nincs krónikus betegségük és a munkahelyük sem indokolja, hogy kiemelt személyként az elsők közt nyerjenek védettséget.

Rajtuk kívül az érvényes egészségbiztosítás nélküliek is érdeklődnek, hiszen ők az állami rendszerbe nem tudnak regisztrálni.

Dr. Béres Zsuzsanna elmondta, hogy mivel még nincs konkrét időpont, így regisztrációs díjat sem számolnak fel.

Természetesen, a magánorvosoknál – ellentétben az állami finanszírozású oltásoknál – a pácienseknek lehetősége lesz megválasztani, mely vakcinával kívánják magukat beoltatni.

(Nemzeti Oltóközpont/Index nyomán)

Valódi Hírek