Fekete-Győr András: Emeljen emlékművet az állam a romagyilkosságok áldozatainak!

A magyar államnak hatalmas a felelőssége a politikus szerint.

Tizenkét évvel a gyilkosságsorozat után igenis ideje lenne, hogy ne csak az áldozatok emlékét őrző civilek, hanem maga az állam is emlékművet állítson a romagyilkosságok áldozatainak — írta Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnökjelöltje Facebook-bejegyzésében kedden.

A politikus megemlékezett a tizenkét évvel ezelőtti gyilkosság áldozatairól, kiemelve, hogy a a rendszerváltás utáni magyar történelem egyik legmegrázóbb eseményéről van szó.

„A gyilkosokat hét évvel később ítélték tényleges életfogytiglanra – de ez semmiképp sem a vége, maximum a kezdete lehet a trauma feldolgozásának, az emlékezésnek, a tanulságok levonásának.”

— írta, majd hozzátette: a magyar államnak a gyilkosok megbüntetésén túl is hatalmas a felelőssége, és mindent meg kell tennie azért, hogy soha ne felejtsük az áldozatokat, és azt, hogy mi vezetett a gyilkosságokhoz.

„Tizenkét évvel a gyilkosságsorozat után igenis ideje lenne, hogy ne csak az áldozatok emlékét őrző civilek, hanem maga az állam is emlékművet állítson.

De ne gondolja senki, hogy ezzel csak a politikának, az államnak, a pártoknak van dolga. Mindannyiunknak kiemelt a felelőssége – folyamatos feladat megakadályozni, hogy a sötétség, a gyűlölet, a megosztás győzedelmeskedjen.

Mondjuk ki újra és újra, tegyük egyértelművé újra és újra: a romák honfitársaink, akikkel közös sorson, közös múlton, jelenen és jövőn osztozunk.”

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek