Donáth Anna: A Fidesz bosszút áll Iványi Gáboron, de a rászorulókon és az elesetteken is

A politikus kiáll Iványi Gábor egyháza mellett.

“Az igazságtalan fideszes jogrendszer 2011-ben politikai okokból megvonta a hivatalos egyházi státuszt Iványi Gáborhoz köthető Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől. De ezzel nem Iványi Gáboron álltak bosszút, hanem olyan gyerekeken, felnőtteken és családokon, akik csak itt kaptak segítséget. Azóta a bíróság is kimondta, hogy ez a döntés és a magyar egyházügyi törvény sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.”

— kezdi Donáth Anna Facebook-bejegyzését, amelyben arra reagál, hogy a NAV 246 millió forintra büntette Iványi Gáborék egyes intézményeit, emiatt pedig mintegy ezer munkavállaló és nagyjából ennyi család veszítheti el a munkalehetőségét, megélhetését, az ellátottakról, intézményeikről nem is beszélve.

“Most pedig, miközben a kormány nem hajlandó megfizetni azt a többszázmillió forintos kártérítést, amivel Iványi Gáboréknak tartozik a korábbi jogsértés miatt,

minden eszközt megragad arra, hogy becsődöltesse őket.

Egy olyan szervezetet, ami az állam helyett lát el olyan közfeladatot, ami a jelenlegi kormányt nem érdekli: a rászorulók és elesettek megsegítését. Szégyenteljes és mélységesen felháborító az az igazságtalan és embertelen bánásmód, amit Iványi Gáborékkal szemben tanúsítanak.

Ideje szembe néznünk a ténnyel, hogy az emberséges jogállam hiánya igenis a hétköznapok szintjén okoz emberi tragédiákat.”

— folytatja Donáth a bejegyzést.

“Az Európai Parlamentben és idehaza Magyarországon is mindent meg kell tennünk azért, hogy egy igazságos és biztonságos országot építsünk. Egy országot, ahol a kormány azon dolgozik, hogy minden vallási, civil és szegény közösséget is ugyanazok a jogok és lehetőségek illessenek meg, mint bárki mást.”

A bejegyzést itt tudod elolvasni: