Rudolf Péternek fogalma sincs róla, mire költik a Vígszínháznak szánt támogatást

A döntés ugyanis Eszenyi művésznő kezében van.

Hiába mondott le igazgatói posztjáról, Eszenyi Enikő továbbra is elnökségi tagja annak a két alapítványnak, melyek a Vígszínháznak megítélt támogatások felett rendelkeznek – írja a Blikk.

A kuratóriumokat még Marton László hozta létre,

tagjai közt pedig Eszenyin kívül Magyar Péter egykori produkciós igazgató és Hegedűs D. Géza van. Utóbbi az egyetlen, aki még mindig a Víg társulatának tagja.

Noha a színház jelenlegi igazgatója, Rudolf Péter szerint a Művészeti tanács már felvetette, hogy egyszerűbb lenne a munka, ha mindhárom elnökségi tag még aktívan részt venne a színház életében, de eddig nem történt változás,

az elnökségi tagokat pedig jogilag nem lehet leváltani.

Eszenyinek – mint eddig sok minden más – nem morális kérdés, hogy egy olyan színház működésébe szól bele, akinek már nem is a tagja.

Annál is inkább, hiszen így továbbra is tőle függnek a Vígszínház azon dolgozói is, akik tavaly verbális erőszakkal és hatalmi visszaéléssel vádolták meg őt, melynek következtében végül lemondott igazgatói pozíciójáról.

Rudolf azt is elmondta, hogy noha a fiatal színészek például részesültek a korábbi évekhez hasonlóan alapítványi támogatásban, de az aktuális ügyek és

a járvány miatti támogatások kifizetése nehézkessé vált.

Az igazgatónak pedig fogalma sincsen arról, hogy a pandémia alatt mire is költ az alapítvány, hova kerül az összesen félmilliárd forintos támogatás.

(blikk.hu nyomán)

Valódi Hírek