Megszólalt a szakszervezeti vezető, akinek a Magyar Nemzet kiforgatta a szavait a raktárosok oltásáról

Most pontosított.

Szerda reggel a Magyar Nemzet hozta le először az a hírt, amely szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az országos oltási tervhez képest hamarabb vehetik fel a COVID-19 elleni vakcinát az egyik piacvezető áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai.

Azt írták, értesüléseik szerint az áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés arról, hogy hányan szeretnék igényelni a vakcinát az élelmiszer- és italtermékek elosztásával, mozgatásával megbízott alkalmazottak közül.

Azok viszont, akik élnek az oltás lehetőségével, nem választhatnak a vakcinák közül, hanem vállalják, hogy a jelenleg Magyarországon hivatalosan engedélyezett oltóanyagok bármelyikével elláthatják őket.

A kormánypárti lap értesüléseit nem sokkal később a Koronavírus Sajtóközpont közleményben cáfolta, mondván, nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik.

A Magyar Nemzet cikkében is megszólaltatott Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke az ATV Start című műsorában csütörtökön elmondta,

ő valóban nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, de azt nem mondta, hogy a raktárosok előre kerülnének az oltási sorrendben, csupán azt közölte, hogy zajlik a felmérés a hajlandóságról.

Bubenkó elmondta, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részéről érkezett egy megkeresés az élelmiszer-nagyvállalatok irányába, hogy február 18-ig végezzenek egy felmérést arra vonatkozóan, hány ember szeretné magát beoltani, kifejezetten a raktárosokra fókuszálva.

Az elnök hozzátette, szerinte ugyanakkor mindenkit – így a pénztárosokat – is minél hamarabb be kellene oltani, ugyanakkor a raktárosok stratégiai szempontból is kiemelten fontosak, hiszen ha itt probléma merül fel, több nap szükséges a helyreálláshoz.

„Egy napnyi leállás esetén 3-4 nap kell, mire újra tele lesznek a boltokban a polcok, ezért stratégiai kérdés, hogy ott hogyan alakul a helyzet” – vélekedett Bubenkó, aki szerint az igényfelmérést az is indokolja, hogy a raktárakban az emberek szorosan egymás mellett dolgoznak.

A teljes beszélgetést >> IDE KATTINTVA << tudod megnézni.

Valódi Hírek