Beindult a lavina: Jöhet a nagy boltzár, közel az utolsó lépés

Egyszer már meghátrált a kormány ebben a kérdésben.

Sikernek tartja, hogy a kezdeményezésükhöz csatlakozva több nagy áruházlánc is zárva tart szenteste napján – nyilatkozta az Economxnak a kampányt jegyző Egyenlő.hu modern szakszervezet elnöke, amely a Fidesz álciviljeivel, a a CÖF-CÖKA-val szövetkezett ebben a kérdésben.

„A többség immár elismeri: a fogyasztók millióit egész évben kiszolgáló bolti alkalmazottakat is megilleti, hogy szenteste már ne kelljen dolgozniuk, hanem ők is a családjukkal együtt, otthon készülhessenek az ünnepre”

– jelentette ki Bubenkó Csaba, aki felidézte, hogy évek óta következetesen harcolnak a pihenőnapért, ám eddig csak a 12 órai bezárásig jutottak el.

Az idén viszont meglett az áttörés, a magyarországi kiskereskedelemben eddig példátlan módon összesen

15 üzletlánc marad zárva december 24-én,

azaz aranyvasárnap.

Hogy pontosan mely áruházakba nem érdemes aznap délelőtt menni, és melyek lesznek továbbra is nyitva, »ITT« vettük végig.

„Továbbra is támogatjuk, hogy a korábban nagy társadalmi ellenállásba ütköző

vasárnapi boltzár ne csak karácsony előtt, hanem egész évben legyen érvényes.

Ehhez előbb meg kell tapasztalniuk a vásárlóknak és a kerekedőknek is, hogy működik, és nem okoz fennakadást az ellátásban a hatnapos vásárlási hét”

– mondta.

Szerinte a bolti dolgozók vasárnapi munkavégzése nem olyan kötelezettség, mint a a tűzoltók, mentősök készenléti kötelezettsége.

„Azt sajnos nem lehet megtervezni, mikor van szükség sürgős mentésre az életvédelem, a biztonság érdekében, azt viszont igen, hogy mikor vásárolunk be”

– fogalmazott.

Bubenkó úgy gondolja, eleve nem a december 24-i vásárlások váltják meg a világot a kereskedők számára.

„Óriási problémára utalna, ha ezen az egy napon múlna, hogy rentábilis-e egy vállalkozás, vagy ettől függne az éves nyereség. A profitérdek erős, de mégis sikerült az áttörés, és nem állunk meg a teljes vasárnapi boltzárig”

– fűzte hozzá egy logikai bakugrással, hisz az évi plusz egy ünnepnapi zárvatartás azért nem egyenlő az évi több mint 50 alkalommal, amikor a vásárlók beszerzési lehetőségtől, a kereskedők pedig bevételtől esnének el.

Valódi Hírek