Soron kívül oltják be az egyik áruházlánc raktárosait, de nem választhatnak a vakcinák közül

Ha nemet mondanak, visszacsúsznak a sorban.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az országos oltási tervhez képest hamarabb vehetik fel a COVID-19 elleni vakcinát az egyik piacvezető áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai – írja szerda reggel a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy az áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés arról, hogy hányan szeretnék igényelni a vakcinát az élelmiszer- és italtermékek elosztásával, mozgatásával megbízott alkalmazottak közül.

A laphoz eljuttatott vállalati tájékoztató levélből ugyanakkor kiderült, hogy azok, akik most jelentkeznek az oltásra, vállalják azt is, hogy

a jelenleg Magyarországon hivatalosan engedélyezett vakcinák bármelyikével elláthatják.

A vakcinát csak abban az esetben utasíthatják el, ha a koruk és az egészségi állapotuk szerinti országos oltási tervnek megfelelően veszik majd fel az oltást, azaz nem élnek a prioritási lehetőséggel.

Ugyanakkor azokat, akik most úgy döntenek, hogy nem élnek a soron kívüli oltással, a vállalati levél szerint a munkaviszonyuk tekintetében semmilyen hátrány nem fog érni és döntésüknek semmilyen negatív következménye nem lesz.

Frissítés: Szerda délben Koronavírus Sajtóközpont közleményben cáfolta a Magyar Nemzet értesüléseit. Azt írták:

nem oltják soron kívül semelyik élelmiszer-áruház raktárosait, az oltás az oltási terv szerint történik.

(Magyar Nemzet nyomán)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/ANSA/Donato Fasano)

Valódi Hírek