Koronavírussal fertőznek meg egészséges embereket az Egyesült Királyságban

A kísérlet célja, hogy többet tudjanak meg a vírusról.

Néhány hét múlva fogják a világon először az Egyesült Királyságban végrehajtani azt a kísérletet, amelynek során egészséges tesztalanyokat fertőznek meg az új típusú koronavírussal.

A kísérletet az Egyesült Királyság klinikai kísérletekért felelős etikai testülete már jóvá is hagyta; ennek során 90 kiválasztott alany lesz szándékosan kitéve a koronavírusnak.

A kísérletben résztvevők természetesen egészségesek és 18-30 év közöttiek.

A fertőzést biztonságos és ellenőrzött körülmények között fogják elkapni.

A kutatás célja az, hogy megállapítsák, hogy mi az a legkisebb vírusmennyiség, ami már fertőzést képes előidézni. Emellett az alanyok immunválaszát is értékelni fogják, illetve azt is vizsgáják, hogy hogyan terjed a vírus emberről emberre.

A betegeket napi huszonnégy órában orvosok és tudósok fogák a vírusexpozíció után felügyelni.

A kísérletben nem a brit variánst, az 1.1.7.-et használják, hanem azt a vírust, amely azelőtt volt elterjedt az országban.

A kutatástól azt várják, hogy a klinikai területen dolgozók több információhoz jutnak, ami elősegíti a betegek jobb kezelését. Ezáltal

nem csak a pandémia lefolyásában játszhatnak szerepet a nyert adatok, de a vakcinák és gyógyszerek fejlesztéséhez is útmutatást adhatnak.

A brit kormány 36 millió fonttal támogatja a projektet, amelyet az első fázist követően olyan alanyokra is kiterjesztenek, akiket már beoltottak a koronavírus ellen.

 

Valódi Hírek