Ennyi volt: Elkerítették a sétány melletti területet, majd letarolták a Balaton-parti fákat Keszthelyen (+videó)

A területet nemrég kiemelt fejlesztési övezetté nyilvánította a fideszes városvezetés.

Nagy botrányt kavaró videót tett közzé a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) elnöke, Weller-Jakus Tamás az egyesület Facebook-oldalán. A keszthelyi ellenzéki pártokat és civileket tömörítő szervezet vezetőjének kisfilmjében látható, ahogy

a Balaton-parton lévő, „MAGÁNTERÜLET!” táblával ellátott, frissen elkerített helyszínen éppen kivágják a fákat a munkások.

A mai nap ez fogadott a Balaton Szálló előtt a Balaton-parton. Jól nézzétek meg ezt a táblát, ez most került ide, az egész terület le van kerítve!” — ismerteti a váratlan fejleményt videójában Weller-Jakus. A szálloda mögötti terület ugyan magántulajdonban van, de mind ez idáig a közforgalom számára is meg volt nyitva.

A politikus szerint a Balaton Szálló előtt lévő összes fát kivágják.

Jól nézzétek meg, mert most látjátok ezeket a fákat utoljára!

— mondta drámaian a KÉVE elnöke.

Az egyesület vezetője szerint a fák a Balaton-part ékkövei voltak, és állítása szerint a fakivágásokról senki nem tudott. Weller-Jakus elmondta, hogy legközelebb már csak fotókon lehet majd lehet látni az eddigi állapotot.

Ahelyett, hogy rendbe tennék ezt az egész koszos részt itt, meg ezt az egész épületet, ami már 20 éve így néz ki. Nem szégyellik magukat?” — kérdezte indulatosan az egyesület vezetője.

A videó végén egy nő is hallható, aki szerint a KÉVE elnöke a videó készítésével magánjogokat sért.

Menjen innen el! Ne itt videózzon! Viszontlátásra, el lehet menni!

— mondta dühösen a nő.

Weller-Jakus Tamás a fát vágó munkástól megkérdezte, hogy az összes fát kivágják-e, mire ő igennel felelt. „Engem is kivágtok?” — tette hozzá a költői kérdést.

Na, köszönöm szépen a figyelmet! Ennyit a Balaton-partról...” — zárta videóját a KÉVE elnöke.

A keszthelyi balatoni partszakaszt nemrég kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a várost irányító fideszes polgármester, Nagy Bálint. A veszélyhelyzet miatt a települési vezetők akár egy személyben, a képviselő-testület tagjainak figyelembe vétele nélkül dönthetnek az aktuális kérdésekben.

A keszthelyi Balaton-parton fekvő három szálloda jelenleg üzemen kívül van. A Mészáros Lőrinc cége által megvásárolt Hotel Via épületét lebontották — helyére új szállodát kívánnak építeni –, a Balaton Szálló pedig évtizedek óta nem fogad vendégeket.

A Helikon szállót szintén Mészáros Lőrinc cége vásárolta fel, 2017 óta pedig zárva tart. Az épület felújítását évek óta ígéri a keszthelyi városvezetés és a választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője, Manninger Jenő. A Hullám Szálló Tiborcz István érdekeltségébe tartozik, és a kormányzati Erzsébet-programban résztvevők számára tartják fent.

Videó:


.

A szerző a KÉVE tagja, a 2019-es önkormányzati választás keszthelyi indulója.

Valódi Hírek