Kamu nemzeti konzultációt reklámoz Gődény — adatgyűjtés az új pártjának?

Ejnye.

Csalás és személyes adattal való visszaélés miatt a tegnap feljelentést tett a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Elmondásuk szerint ismeretlen személyek nemzetkonzultacio.online néven hamis konzultációs oldalt hoztak létre, azt a látszatot keltve, hogy ez a kormány hivatalos konzultációs oldala.

Gődény György, a járványszkeptikusok vezetője hétfő este ezen „nemzeti konzultáció” kitöltésére buzdította követőit Facebookon.

Az oldal címe, dizájnja és járványszkeptikus narratívához passzoló kérdések még a követők közül is sokaknak egyértelművé tették, hogy átverésről van szó. A doktor úr szorgalmasan gyomlálta ezeket a kommenteket a posztja alól.

A kommentek cenzúrázása felveti a kérdést, hogy talán nem a naiv Gődényt vezették meg, hanem esetleg éppen ő próbája meg átverni a követőit. Mivel kormányzati oldalt meghamisító adathalász akcióról beszélünk, a rendőrségi ügyben a linket hirdető gyógyszerészt is elővehetik.

Az itt behúzott adatok nem csupán a 2022-es választásokon induló új pártjának jöhetnek jól, a médiacirkusz is a malmára hajthatja a vizet.

Amikor legutóbb Gődényt előállították rémhírterjesztésért, sokan a szólásszabadság mártírjának állították be, így összességében jól jött ki az ügyből.

A kérdés, hogy követői jó néven veszik-e, hogy vezetőjük megtévesztette őket?

Valódi Hírek