Népszava: Lecsapott a tél, embertelen körülmények uralkodnak a Péterfy Kórház baleseti osztályán

A dolgozók pulóverben, sálban és kabátban próbálják ellátni a betegeket.

A betegek költöztetésével és olajradiátorok bevetésével próbálják óvni a pácienseket az épületbe is betörő hideghullámtól a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Országos Traumatológiai Intézet Baleseti Sérültek Osztályán – tudta meg a Népszava.

A lap azt írja, a kórház északi osztályán napok óta 10 fokban vagy ennél is hűvösebb körülmények között dolgoznak az ápolók.

A legutóbb 1984-ben felújított épületben ugyanis nem zárnak jól az ablakok, emiatt a nővérpultoknál és a folyosókon is csak pulóverben, sálban és kiskabátban lehet megmaradni.

A Népszavának nyilatkozó egyik orvos arról beszélt, hogy habár vannak olyan kórtermek, ahol elviselhető a hőmérséklet, több kórtermet sem tudnak használni a hideg miatt, ezért a pácienseket is át kellett költöztetni. A vezetőség olajradiátorokkal próbálja megoldani a helyzetet, de azokat nem bírja el az elektromos hálózat.

A baleseti osztályhoz hasonlóan a Péterfy gyermekosztályán is két otthonról hozott olajradiátorral próbálják biztosítani a meleget, illetve több osztályon, az orvosi szobákban és a sebkötözőben is hasonló a helyzet

– tudta meg a lap.

Hozzáteszik, a kórházvezetés évek óta jelzi, hogy szükség lenne a nyílászárók cseréjére, mivel amint mínusz öt fok alá süllyed a hőmérséklet, az épület kifűthetetlenné válik a huzat miatt.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek